Dolar 32,5667
Euro 34,6983
Altın 2.487,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Baskılı Promosyon Ürünleri ile Firmanızın Marka Bilinirliğini Arttırın

Baskılı Promosyon Ürünleri ile Firmanızın Marka Bilinirliğini Arttırın
Aksaray Anadolu AŞ
11 Aralık 2020 22:07

Baskılı promosyon ürünleri birçok markanın halihazırdaki ve potansiyel müşterilerini etkilemek, ilgilerini çekmek amacıyla dağıtılabiliyor. Bu bir pazarlama stratejisi olarak birçok işletme tarafından kullanılıyor. Promosyon ürünler işletmeler için güçlü bir müşteri çekme aracı olarak görülüyor. İşletmeler, promosyon ürünleri dağıtırken bunların maliyetinin uzun vadede geri döneceğini bilir. Bu pazarlama tekniği işletme için iyi bir reklam aracı oluyor ve müşterilerinin sayısını arttırmanın yanında şu an var olan müşterilerinin de sadakatini arttırıyor. Bu yüzden birçok işletme veya kuruluş promosyon sektöründen firmalarla iş birliği yaparak bu stratejiyi uyguluyor.

Promosyon Ürün Nedir?

Baskılı promosyon ürünleri en fazla bilinen ve kullanılan pazarlama tekniğidir. İşletmenin bilinirliğini arttırarak markasını potansiyel müşterilerine duyurur. Promosyon ürünlerinde hemen hemen her kategoride ve her yaşa hitap edebilecek türde ürünler bulunur.  Müşteriler, ihtiyacı olan veya onları mutlu edecek ürünlere ücretsiz sahip olduğunda, işletmeye olan güveni ve sadakati artar. Bu da işletmeye halihazırda olan müşterilerini kaybetmemek için şans yaratır. Promosyon ürünlerinde hediyelik setler olabileceği gibi anahtarlık, hesap makinesi, ajanda, kalem, masaüstü dekorasyonları gibi ürünler bulunur.

Baskılı promosyon ürünleri bu ürünlerin üzerlerine isim veya herhangi bir yazı bastırılan ürünlerdir. Özel günlerde sevdiklerini mutlu etmek isteyen kişiler promosyonlu ürün alacaklarında kendi isimlerini değil de sevdiklerinin isimlerini bastırarak isimli kalemler, isimli cüzdanlar gibi ürünleri hediye ediyorlar. Bu promosyon ürünleri istenildiğinde üzerlerine baskı yaptırılarak verilebiliyor.

Promosyon Ürünlerin Avantajları

Promosyon ürünler işletmeye de müşteriye de birçok avantaj sağlar. Bu pazarlama tekniğine başvuran işletme, hizmet verdiği kişi veya kurumlara verdiği hizmetle birlikte promosyon ürün de verir. Bu sayede promosyon ürün dağıtan işletme, iş yaptığı kişi veya kurumun aklında yer eder ve sürekli tercih etme eğiliminde olurlar. Bu kişi veya kurumlar sonraki satın almalarında da sizinle çalışmak ister ve devamlı müşteri kazanmış olursunuz. Müşteriler açısından da birçok avantajı vardır. Hizmet alan müşteri, aldığı hizmetin yanında ücretsiz promosyon ürünlerinden de yararlanmış olur. Ayrıca bu promosyon ürünlerinin baskılı olarak verilmesi de müşteriyi çok memnun eder. Bu kişiler, promosyon aldıkları işletmeleri başkalarına da tavsiye eder ve bu da işletmeye yeni müşteriler kazandırır.

Baskılı Promosyon Ürünleri Neden Kullanılır?

Baskılı promosyon ürünleri arasında işletmeler tarafından en fazla verilen ürünler termos ve mataralar oluyor. Günümüzde çok kullanılan termos ve mataralar, üzerlerinde isim baskısı da olunca müşterilerin daha fazla dikkatini çekiyor. Promosyon ürünler arasında en fazla dikkat çeken ürün olan termoslar, herkesin kullanabileceği özellikte oluyor. Bu promosyon ürünler kaliteli malzemelerden üretiliyor. Bunun nedeni ise işletmelerin bu pazarlama tekniğini reklam amaçlı uygulamasıdır. Reklamın işe yarayabilmesi için dağıtılan promosyon ürünlerin uzun ömürlü ve kaliteli olması önemlidir. Durum böyle olursa müşteriler bu işletmeyi başkalarına da önerecektir ve böylece işletmenin markası duyulacaktır.

Promosyon ürünler seçilirken kurumsal kimliğin de korunması gerekiyor. Bunun yanında işletmenin hedef kitlesini de göz önünde bulundurarak onların tercih edeceği ve hoşlarına gidecek ürünleri promosyon ürün olarak seçmesi doğru olacaktır. Promosyon ürünleri hazırlanırken uzman promosyoncularla birlikte çalışmak da işletmenin reklamcılık faaliyetlerini sürekli hale getirecek, hedef kitleye ulaşmak daha kolay olacaktır.

Aynı zamanda işletmeler marka bilinirliklerini arttırmak için bu promosyon ürünlerine kendi markalarını veya logolarını bastırarak bu ürünleri baskılı promosyon ürünleri olarak müşterilerine sunabiliyor. Böylece işletmenin markası geniş bir alanda bilinir hale gelecek, tercih eden kişi veya kurumlarda artış meydana gelecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.