Dolar 32,5093
Euro 34,9823
Altın 2.421,72
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Basur Nedir ve Neden Oluşur?

Basur Nedir ve Neden Oluşur?
Aksaray Anadolu AŞ
17 Aralık 2020 16:37

Basur genel olarak varise oldukça benzer. Variste ayaklarda şişen damarlar varken basurda da makat çevresinde şişen damarlar söz konusudur. Bu durum özellikle yetişkin insanlarda 4’te 1 oranında görülmektedir ve ciddiye alınması gereken bir hastalıktır. Çünkü insanın yaşam kalitesini birden aşağı çeken ve oldukça sancılı bir süreçtir.

Basur olan kişilerin neden basur olduğu genel olarak tam anlaşılmaz. Fakat basurun olması için birçok sebep bulunmaktadır. Bu sebeplerden ilki kabızlıktır. Çünkü insanlar kabız oldukları vakit tuvalette gereğinden fazla vakit geçirir ve dışkının çıkması için de gereğinden fazla ıkınırlar. Bu da basurun oluşmasına yol açar aynı zamanda sert bir şekilde çıkan dışkı da basura sebebiyet verir. Bunun yanı sıra gebelik, sürekli oturma, fazla kilo, kalın bağırsak kanseri gibi durumlar da basurun oluşması için bir neden olarak gösterilebilir. Basur sorunu yaşayan kişilerin makat bölgesinde kanama, ağrı ve kaşınma oluşacaktır.

 

Basur Tedavisi Yöntemleri

Basur tedavisi için geçmiş dönemlerde tek bir yöntem vardı. O da ameliyattı. Fakat tıp sektörü de teknolojinin gelişimiyle birlikte yeni tedavi yöntemlerine geçmiş durumda. Bu sebeple de artık klasik ameliyat pek tercih edilmiyor. Çünkü klasik ameliyatta basur sorunuyla karşı karşıya olan kişiler hem daha sancılı bir tedavi görüyorlar ve aynı zamanda ameliyat sonrası da belirli bir süre hastanede yatma ve hareket kısıtlılığı geliyor. Bu sebeple artık ameliyatsız yöntemler moda.

 

Ameliyatsız Basur Tedavisi

Birçok tedavi yönteminde olduğu gibi basurda da ameliyatsız yöntemler tercih ediliyor. Ameliyatsız basur tedavisi için birçok farklı yöntem bulunuyor. Bunlardan bir tanesi hemen hemen tüm hastalıklarda kullanılmaya başlanan lazer yöntemi. Lazer yöntemiyle sorunlu bölgeye lokal anestezi uygulanır. Bir diğer yöntem de neolaser yöntemidir ve bu yöntemde sorunlu bölgeye ince prob yardımıyla ısı verilip sorunlu bölge tedavi edilir.

Son yıllarda kullanılan bir diğer yöntem de lastikle boğma tedavisidir ve oldukça başarılı bir yöntemdir. Yine bu yöntem basurun seviyesine göre tek başına kullanıldığı gibi aynı zamanda lazer yöntemiyle birlikte de kullanılmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.