Dolar 32,4914
Euro 34,8060
Altın 2.474,94
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Bedir Muhtar Cami ve Külliye inşaatı hızla yükseliyor

Bedir Muhtar Cami ve Külliye inşaatı hızla yükseliyor
Aksaray Anadolu AŞ
7 Aralık 2020 23:29

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in projeleri arasında yer alan Bedir Muhtar Cami ve Külliye inşaatında çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Geçtiğimiz günlerde Bedir Muhtar kabristanlığı yakınlarında düzenlenen törenle temeli atılan Bedir Muhtar Cami ve Külliye inşaatının yüzde 15’lik kısmı tamamlandı.

Temel atma töreninden bugüne kadar geçen süre içerisinde Cami temeli ve betonarme işleri bitti. Çelik kubbe ve çelik kolon işlemlerine başlanıldı. Külliye projesi içerisinde yer alan Şadırvanın temeli tamamlanarak perde duvarlarına geçildi. Müştemilat kısmında ise temel perde tabliye işlemi biterek duvarların örülme aşamasına geçildi.

Yaklaşık bir yıl içerisinde inşaat çalışmalarının tamamlanması ile hizmete açılacak olan Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi modern mimarisi ile Aksaray’da örnek projeler arasında yer alacak.

Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi tamamlanarak hizmete açıldığında Somuncu Baba Külliyesi gibi Aksaray’da yaşamış Türk İslam Tarihinde önemli yer edinmiş önemli bir şahsiyetin tanınmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına olanak sağlayacak.

Toplamda Bin 100 metrekare alanı kapsayan proje dahilinde cami, taziye salonları, sosyal donatı alanları ve müştemilat alanları yer alıyor. Projenin 570 metrekarelik kapalı alanında konumlandırılan cami aynı anda bay bayan Bin kişinin ibadet edebileceği şekilde inşa ediliyor.

Bedir Muhtar Cami Ve Külliye inşaatında gelinen nokta hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Bedir Muhtar Cami Ve Külliye projesi için geçtiğimiz günlerde temel atma töreni gerçekleştirmiştik. Temel atma töreninin ardından çalışmalarımızı aralıksız sürdürerek inşaatımızı belli bir aşamaya getirdik. Projemizi söz verdiğimiz tarihte tamamlayarak hizmete açmanın gayreti içerisinde çalışıyoruz. Bedir Muhtar Cami ve Külliye projesi ile Aksaray’da yaşamış bir manevi büyüğümüzün daha adını şehrimiz ile özdeşleştireceğiz.’’ Dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.