Dolar 32,5845
Euro 35,0501
Altın 2.458,97
BİST 9.824,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

Belisırma turizmde daha etkin hale getirilecek

Kapadokya bölgesinin önemli turizm merkezleri arasında bulunan Aksaray’da turizm alanlarının eksikliklerinin giderilmesi turizm bölgelerindeki fiziki şartlarının daha iyi hale getirilmesi için yapılacak çalışmalar görüşüldü..

Belisırma turizmde daha etkin hale getirilecek
Aksaray Anadolu AŞ
6 Şubat 2016 00:03

Vali Şeref Ataklı başkanlığında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde düzenlenen toplantıda Belisırma Köyü ve turizm alanları değerlendirildi.

Toplantıya İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, İl Afet Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsnü Yıldız, Müze Müdürü Yusuf Altın ve teknik ekiplerden oluşan heyet katıldı.

Vali Şeref Ataklı, Ihlara Beldesinden başlayan, Belisırma Köyünden Selime Beldesine uzanan 14 km uzunluğundaki Ihlara Vadisi içerisinde önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini söyledi. 1 derece sit alanı içerisinde bulunan bölgede çalışmaların ortak işbirliğinde yapılması gerektiğini ifade eden Vali Ataklı ‘Belisırma sahip olduğu doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla önemli sayıda turist çeken bir bölge. Burada afet riski taşıyan alanlar mevcut, bu yerlerin tahliyesi ve risk taşıyan yapılarla ilgili yapılması gereken çalışmaların ilgili kurumların ortak işbirliği ile bir an önce gerçekleştirilmesi gerekiyor.’ dedi.

Bölgedeki turizm tesislerinin durumu hakkında değerlendirmede bulunan Vali Ataklı; ‘Turist sayısı artıyor ancak turizm tesislerimizin durumu nasıl? Bu tesislerinde gerek hizmet gerekse fiziki açıdan daha nitelikli hale gelmeli.’ dedi.

Toplantıya katılan birim müdürleri ve teknik heyet Belisırma Köyü ve turizm merkezlerindeki son durum hakkında bilgiler sunarak yapılacak çalışmalar hakkında görüş bildirdiler.

Vali Ataklı, sonuç alınmayan toplantıların bir değer taşımadığını vurgulayarak ilgili birimlerin görüşülen konularda bir an önce harekete geçmesini, sonuçların kendisine bildirilmesin istedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.