Dolar 32,5010
Euro 34,5615
Altın 2.501,44
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 21°C

‘Ben de Varım’ isimli ödüllü proje Ulusal Medyaya taşınıyor

Aksaray Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi görmekte olan Şizofren hastalarının sahneye koyduğu “Ben de Varım” isimli tiyatro oyununu, Sabancı Vakfı tarafından ulusal medya ve sosyal medyaya taşınıyor..

‘Ben de Varım’ isimli ödüllü proje Ulusal Medyaya taşınıyor
Aksaray Anadolu AŞ
20 Nisan 2016 17:38

Sabancı Vakfı 2015 yılı Fark Yaratanlar ödülüne layık görülen “Ben de Varım” projesi için Aksaray’a gelen çekim ekibi, Psikiyatri Uzmanı Dr. Basri Köylü ve tedavi gören oyuncu hastalarla röportaj yaparak, TRSM’in psikoterapi ve iş uğraşı merkezlerinde çekimler gerçekleştirdi.

Aksaray Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde gerçekleştirilen çekimlere; hastalardaki değişikliklere tanıklık yapmak ve aktarmak üzere Serbest Psikiyatri Uzmanı Dr. Mehmet Mert Koryürek’te katıldı.

ÇEKİMLER KAMU SPOTU ŞEKLİNDE ULUSAL VE SOSYAL MEDYADA YAYINLANACAK

Sabancı Vakfı tarafından gerçekleştirilen özel çekimler, Şizofren hastalığına dikkat çekmek, hastalık hakkında toplumun önyargılarını yıkmak ve farkındalığı arttırmak üzere, Kamu Spotu şeklinde Ulusal ve Sosyal Medyada kullanılacak.

DR. KÖYLÜ “FARK YARATTIK”

Şizofren hastalarının neleri başarabileceğini görmek açısından yapılan çekimlerin son derece önemli olduğunu söyleyen Aksaray Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Basri Köylü şöyle dedi.

“Şizofren hastalarının topluma kazandırılması, hastalar üzerinde ön yargıların ortadan kaldırılması, hastalar ile toplumu barıştırmak ve imkan verilmesi halinde neler yapabileceklerini görmek açısından “Ben de Varım” projesi öncü bir proje.

Aksaray Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak böylesine bir projeye öncülük etmek ve hastalarımızı da bu oyunla tedavi etmek, onlarda ki olumlu değişikliği görerek, farkındalık yaratmak son derece önemli” dedi.

ÖDÜL TÖRENİ HAZİRAN’DA

Dr. Basri Köylü “Sabancı Vakfınca her yıl düzenlenen “ Fark Yaratanlar” ödülü, 2015 yılı için “Ben de Varım” isimli oyunla bana ve TRSM Tiyatro topluluğuna verilmiştir. Ödül töreni Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Vakfı Başkanı Güler Sabancı’nın da katılımı ile, Haziran ayı içerisinde İstanbul’da gerçekleştirilecektir. Vakıf tarafından Aksaray’da yapılan çekimler de ödül töreni öncesinde ön çekimlerdir. Vakfı yöneticileri, Aksaray’da gerçekleştirdikleri çekimlerle kamu spotu şeklinde “Ben de Varım” oyununu ulusal ve sosyal medyaya taşıyacaklardır” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.