Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Bilgi ve Doküman Birimi patent süreçlerini hızlandıracak

Bilgi ve Doküman Birimi patent süreçlerini hızlandıracak
Aksaray Anadolu AŞ
3 Haziran 2020 22:42

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bilimsel birikimin toplumsal faydaya dönüşmesi adına Teknoloji Transfer Ofisi ile başladıkları çalışmaların TEKNOKENT’e evrilme yolunda ilerlediğini söyledi.

ASÜ’ye, patent süreçlerinin ilerlemesine katkı sağlayacak Bilgi ve Doküman Birimi kurulması planlanıyor. Bu kapsamda ASÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ile Türk Patent ve Marka Kurumu işbirliğinde “Patent, Faydalı Model, Tescil ve Tescil Sonrası İşlemler” konulu online eğitim semineri gerçekleştirildi. Sınai Mülkiyet Hakları ile alakalı kavramsal bilgilerin verildiği seminerin açılışında bir selamlama konuşması yapan Rektör Şahin, ASÜ’nün 2006 sonrasında kurulan, temel sorunlarını çözen ve derinleşme çalışmalarına yoğunlaşan üniversiteler arasında yer aldığını söyledi. Kampüste Türk Patent ve Marka Kurumu’nun Bilgi ve Doküman Biriminin kurulmasını önemli bulduklarını ve bunun için gerekli olan fiziki ve beşeri katkıyı sunmaya hazır olduklarını kaydeden ASÜ Rektörü, “Akademik birikimin toplumsal faydaya dönüşmesi adına Teknoloji Transfer Ofisi ile başladığımız çalışmaların TEKNOKENT’e evrilmesini istiyoruz. Bununla alakalı -başlangıç düzeyinde de olsa- girişimlerimiz devam ediyor. Bakanlıkla görüşmeler yapıldı, yer tahsisi gerçekleştirildi ve fizibilite çalışmaları da devam ediyor” dedi. ASÜ’nün spor ve sağlık alanında ihtisas üniversitesi olduğunu da anımsatan Prof. Şahin, patent ve faydalı model alanlarındaki gelişmelerin kendileri açısından ayrıca önemli olduğunun altını çizdi. Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan da kurumun sadece Ankara’da hizmet verdiğini, ancak üniversiteler başta olmak üzere, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Kalkınma Ajanslarında Bilgi ve Doküman Birimlerinin olduğunu belirtti. Birim sayısının 174’e ulaştığına da dikkat çeken Asan, “ASÜ’de de en kısa sürede Bilgi ve Doküman Birimi kurmak istiyoruz. Türkiye’de sınai mülkiyet gelişimi artıyor. 2019 yılında Türkiye, uluslararası patent başvurularında, 2018’e göre yüzde 46,7’lik artışla dünyada en fazla artış sağlayan ülke oldu ve dünya genelinde 13’üncü sıraya yerleşti” dedi.

Online seminere akademisyenler ve TTO personeli katılım sağladı. Açılış konuşmalarının ardından uzmanlar sunumlarını gerçekleştirdi; katılımcıların sorularını cevaplandırdı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.