Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri üniversiteli oldu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” sonrası çalışmalar başladı..

Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri üniversiteli oldu
Aksaray Anadolu AŞ
26 Mayıs 2016 12:46

Öğrenciler, Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ASÜBTAM) ilk eğitimlerini aldı.

ASÜBTAM’daki eğitime, farklı yaş gruplarından 30 öğrenci katıldı. Bilim ve Sanat Merkezi’nin kendi imkânları ile yapamadığı bilimsel uygulamalar, ASÜBTAM’daki laboratuvarlarda, öğretim üyeleri ve uzmanlar tarafından gerçekleştirildi. Düzenlenen eğitimde öğrencilere, temel laboratuvar cihazları ve kullanım alanları hakkında bilgi verildi. Öğrencilerin genetik konusuna olan ilgileri münasebetiyle, DNA’yı nasıl elde edebilecekleri eğlenceli deneylerle gösterildi ve uygulama yapmaları sağlandı. Deneyin her aşamasını titizlikle ve başarıyla uygulayan öğrencilerle, üniversite ve bilimsel deneyler hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Evrensel düşünce anlayışına sahip ASÜ’nün kapılarının şehirdeki bütün öğrencilere açık olduğu belirtildi. Benzeri uygulamalar süreç içerisinde devam edecek..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.