Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Bir Vekilin Haklı ve Tatlı Serzenişi!

Deniz Kurtoğlu / haberaksaray.com
5 Eylül 2021 13:13

Dün tüm gün, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Prof. DR. Numan Kurtulmuş’un katıldığı programı takip ettim. Aslında program takibimde ki amaç, gelen misafirlerin Aksaray için güzel müjdeler vereceğine olan beklentimdi. Malum AK Parti için oy anlamında ciddi destek teşkil eden bu il müjdeleri ve yeni yatırımları hak ediyordu!

Hemen başında belirteyim misafirlerimiz müjde falan vermedi. Türkiye geneli yapılan icraatlar, büyüme rakamları ve aşılamada dünya sıralamasında gelinen yer sürekli tekrarlanarak ‘’biz çalışıyoruz, lakin bazı yıpratma çalışmaları bizim çalışmalarımızın önüne geçerek yaptıklarımızı halkın gözünde itibarsızlaştırıyor’’ mesajının vurgulandığı bir serzenişten ötesi yoktu.

Program esnasında ben de dâhil herkesin dikkatini çeken ve hatta gelen misafirlerinde mikrofonda söylenmesini beklemediği bazı talepler vardı ki Aksaray halkının hislerine çokta güzel tercüman oldu.

Aksaray AK Parti Milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu kültür merkezinde yaptığı konuşmada tatlı dille nasıl sert olunur, bir vekil kendi parti yetkililerine nasıl hemşerilerinin düşüncelerini aktarır net olarak gösterdi.

Milletvekili Aydoğdu senelerdir yılan hikâyesine dönen demir yolunun gelmeyişini, birçok alanda şehrin hak ettiği değeri görmediğini, yaptıkları vatandaş ziyaretlerinde nasıl bir serzenişle karşılaştıklarını ve daha nicesini söz aldığı mikrofon başında gayet net bir şekilde dile getirdi.

Orta Anadolu’nun beklediği pozitif ayrımcılığa da değinen Milletvekili Aydoğdu ziyaretler esnasında vatandaşın sürekli kendilerine, tarımla bağlantılı yollar, demir yolu, büyük sanayi destekleri, havaalanı gibi istekleri dile getirdiğini belirtti. ‘’Aksaray öyle bir şehir ki, halkımız sürekli gelişiyor, Halkımızın hızına yetişemiyoruz, bunu da büyüklerimize iletmenizi istiyoruz’’ dedi.

Havaalanı isteğine değinirken de esas müjdeyi Sayın Aydoğdu verdi.  ’’Havaalanında ne yapıyoruz, tabi ki yeni bir havaalanı yapmıyoruz, Sanayi Bakanımız ve Spor Bakanımız ile süren görüşmeler doğrultusunda havacılık okulu ve inovasyon merkezi kuracağız, Aksaray’ın da o merkez içinde bir pisti olacak, bir sözleşmeyle de yolcu ve kargo taşımacılığına açılmasını planlıyoruz, bu konuda da görüşmelerimiz sürüyor’’ dedi.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun konuşmasında ki can alıcı söz ise konuklara durumu gayet net açıkladı, Sayın Aydoğdu ‘’ Kendi göbeğini kendi kesiyor bu şehir, sadece bizden kendi yapamadığı bazı büyük şeyleri istiyor’’ dedi. Bu sözün altında çok şeyler yatıyordu aslında, uzun süredir parti teşkilatı ile birlikte düzenli yaptıkları vatandaş ziyaretlerinin en net özetiydi bu sözler. Bir iktidar partisi vekilinin haklı ve tatlı serzenişiydi!

Söylenmesi gereken her şeyi söyledikten sonra, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyerek, söylenmesi gereken her şeyi söylemiş olmanın verdiği rahatlıkla kürsüden indi Sayın Milletvekili. Milletvekili Aydoğdu’nun gönderdiği pası karşılayan İGM Başkanı Mehmet Tüzün, Divan başkanlığı sandalyesinden pası gole çevirecek sözleri söyledi Milletvekili Aydoğdu’ya teşekkür ederken

‘’ dertlerimize derman olacaklara, dertlerimizi gayet güzel aktardınız Sayın Vekilim, teşekkür ederiz’’

Evet, bende Aksaray’da görev yapan ve halkın bu haklı serzenişlerini sürek duyan bir basın mensubu, bir köşe yazarı olarak, programda vekilimizin Aksaray halkının isteklerini nasıl da güzel dile getirdiğini sizlere anlatmadan geçmek istemedim. Sayın Vekilimizin dediği gibi, bu şehir kendi göbeğini kendi kesti şimdiye kadar, inşallah bundan sonra hak ettiği değeri ve desteği görür.

Derya ÖZABA

Komşu Köyün Delisi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.