Dolar 32,3358
Euro 35,1663
Altın 2.241,66
BİST 8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Bireysel psikolojik danışma uygulaması çevrim içi ortama taşındı

Bireysel psikolojik danışma uygulaması çevrim içi ortama taşındı
Aksaray Anadolu AŞ
7 Nisan 2021 10:00

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mediko Sosyal Birimi’ndeki “Bireysel Psikolojik Danışma” uygulaması çevrim içi ortama taşındı.

Dileyen öğrencilerin ilgili hizmetten Salgın sürecinde de faydalanabilmesi adına yapılan uygulama, başarılı bir şekilde ilerliyor.

Salgın nedeniyle öğrencilerin kampüs dışında olduğunu, bunun, rutinde devam eden danışma hizmetlerini de etkilediğini kaydeden ASÜ Mediko Sosyal Birimi Psikoloğu Burak Çağlar Karakavak, Üniversite Üst Yönetiminin desteği ile danışma uygulamalarını çevrim içi ortama taşıdıklarını söyledi. “Çevrim İçi Bireysel Psikolojik Danışma” ile alakalı gerekli duyuruların ve bilgilendirmelerin yapıldığını, çevrim içi görüşmelerin verimli şekilde ilerlediğini dile getiren Karakavak, sürece ilişkin bilgiler verdi.

Öğrencilerin belli bir yaş aralığında genç bireyler olduğunu ve hem duygusal hem de sosyal bakımdan bu yaş grubunun danışmaya ihtiyaç duyabildiğini dile getiren Karakavak, “Salgın süreci kimi sorunların daha da belirginleşmesine neden olabiliyor. Biz, öğrencilerimizin yanındayız. Dileyen öğrencimiz gerekli formu doldurduktan sonra, gizlilik esasına üst düzeyde riayet edilerek hazırlanan ortamlarda, 45 dakika süren çevrim içi görüşmelere katılabiliyor” dedi.

Görüşmeler, Psikologlar Burak Çağlar Karakavak ve Buket Vazgeçer tarafından yapılıyor.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Mediko Sosyal Birimi başta olmak üzere, sürecin sağlıklı biçimde ilerlemesine katkı sunan herkese teşekkür etti ve her daim öğrencilerin yanında olduklarını söyledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.