Dolar 32,3271
Euro 35,0620
Altın 2.297,63
BİST 9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Bisiklet sahası tüm şehrin hizmetinde

Bisiklet sahası tüm şehrin hizmetinde
Aksaray Anadolu AŞ
5 Şubat 2018 21:27

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bisiklet sahasının (velodrom) sadece Üniversite için değil, şehir için de farklı bir kültürün yaygınlaşmasına vesile olacağını belirtti.

ASÜ’ye yapılan bisiklet sahası tamamlanma aşamasına geldi. Asfaltlama işlemleri gerçekleştirilen bisiklet sahasındaki tribün de yerine konuşlandırıldı. Türkiye’de, üniversiteler arasında en büyük olma özelliği taşıyan 500 metre uzunluğunda ve çeşitli eğimlere sahip sahanın çizgi çalışmaları da bitti. Sahayı inceleyen Rektör Şahin, bisiklet kültürünün yaygınlaşması adına yaptıkları bu çalışmanın sadece Üniversite için değil, şehir için de önemli olduğunu vurguladı. Bahar döneminin gelmesiyle kullanılmaya başlanacak sahanın farklı bir kültürün de şehre entegre edilmesi anlamına geleceğine dikkat çeken Prof. Şahin, “Çok küçük işlemlerin ardından tamamen hazır hale gelecek olan sahamızda, dileyen herkes bisiklet kullanabilir” dedi.

ASÜ Rektörü, kampüs içindeki bisiklet istasyonlarının da büyük ilgi gördüğünü ve imkânlar çerçevesinde hem bisiklet, hem de istasyon sayısını arttırmaya gayret ettiklerini vurguladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.