Dolar 32,5332
Euro 34,8891
Altın 2.430,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 29°C
Cum 27°C
Cts 27°C

Bizim derdimiz iyi insan yetiştirmek

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Türkiye’nin, gönül coğrafyasındaki ülkelere erişmesinin ve kardeşliği geliştirecek politikalar üretmesinin son derece önemli olduğunu söyledi..

Bizim derdimiz iyi insan yetiştirmek
Aksaray Anadolu AŞ
27 Nisan 2017 12:57

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Türkiye’nin, gönül coğrafyasındaki ülkelere erişmesinin ve kardeşliği geliştirecek politikalar üretmesinin son derece önemli olduğunu söyledi.

– O Ülkelerde Kendimizi Evimizde Gibi Hissediyoruz –

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cem Zorlu, “İlk Tespitler ve Adımlar” konulu konferans için ASÜ’ye geldi. Vakfın çalışmalarına dair değerlendirmelerin yapıldığı konferansın açılışında konuşan ASÜ Rektörü Şahin, bazı yurtdışı ziyaretlerinden örnekler vererek, Türkiye’nin gönül coğrafyasında yer alan ülkelerde kişinin, kendini evinde gibi hissettiğini belirtti. “Fas, Suudi Arabistan, Tacikistan, Pakistan, Afganistan ve Azerbaycan’a ziyaretlerim oldu. Bu coğrafyaların ortak özelliği, oralarda kendimizi evimizde gibi hissetmemiz” diyen Şahin, “15 Temmuz’da, gönül coğrafyamızdaki kredimizi ve itibarımızı sarsan hain bir darbe ve ülkeyi parçalama girişimi yaşandı. Malum yapının tahribatları ve ortaya çıkan tablo görülüyor. Maarif Vakfı bu doğrultuda çalışmalar yapıyor ve ülkemizin dünyadaki itibarını geliştirmeye çalışıyor” dedi.

– Türkiye’nin Olumlu İmajını Değerlendirmek Zorundayız –

Türkiye’nin dünyadaki imajının yıllar içinde edinilen bir imaj değil, asırlarla kazanılmış bir miras olduğunu kaydeden Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cem Zorlu, bu mirasın kullanılmak zorunda olduğunu söyledi. Vakfın, dünyanın her yerinde, Türkiye’nin olumlu imajını kullanmak, değerlendirmek üzere kurulduğuna dikkat çeken Zorlu, kuruluş hikâyesinin 17-25 Aralık süreciyle başladığının altını çizdi. “17-25 Aralık sonrasında Türkiye’nin bu mirasını, olumlu intibaını değerlendirerek ve bu zeminden hareket ederek, dünyanın hemen her yerinde organize olmuş bir çetenin operasyonu sonucu gündeme gelen bir vakıftır Türkiye Maarif Vakfı” diyen Zorlu, “Milletvekili olduğum dönemde de malum ihanet çetesiyle aramız kötüydü. Vakfın kurulma tarihi 15 Temmuz darbe kalkışmasından öncedir. Darbe teşebbüsüyle de işin ehemmiyeti daha da artmıştır” dedi.

– İkiyüzlülüğün Zirvesini Malum Örgütte Görüyorsunuz –

Vakfın, tüm dünyada insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alan, güvenilir ve kuşatıcı eğitim faaliyetleri yürütmek maksadıyla temaslarına başladığını, merkezin kanuni olarak İstanbul olduğunu söyleyen Prof. Zorlu, önemli ayrıntılara dikkat çekti. Vakfa verilen binanın anlamlı olduğuna değinen Zorlu, binanın tadilatı sırasında yapılan çalışmalarda hain örgütün gerçek yüzünü gösteren detaylarla karşılaşıldığını belirtti. Ortaya çıkanların, örgütün ikiyüzlülüğünü ve riyasını net şekilde ifade ettiğini kaydeden Prof. Cem Zorlu, “Bize verilen mekân eski FEM Dershaneleri Genel Merkezi. Bunun önemli bir anlamı var. O meşhur beşinci katın, terörist başının dairesinin olduğu yer. Örgütün nasıl bir paranoya içinde olduğunu binadan anlıyorsunuz. Şu anda o binanın iç duvarları yıkıldı ve binaya tamamen yeni bir kimlik veriliyor. Binayı yıkarken çok enteresan şeylerle karşılaştık. Terörist başının 1990-1994 yılları arasında ikamet ettiği bir dairesi var ve buraya giriş kapısı çelik; misafir kabul salonunun giriş kapısı çelik; yatak odasının bile giriş kapısı çelik. Banyo tarafına giriyorsunuz, o yıllarda sauna var. Takiyenin, ikiyüzlülüğün, riyanın zirvesini burada görüyorsunuz. Baktığınızda alaturka tuvalet ama bir dolabın kapağını açtığınızda, oraya alafranga bir tuvalet gizlendiğini görüyorsunuz. Dairenin duvarını yıktığımızda tuğlalar

arasından zırh çıktı. Yani bir silahla müdahale edilemeyecek şekilde, tavanı bile zırh olan bir daire… 1994 yılından beri bunların niyetleri bozukmuş” dedi.

– Güvenilir, Şeffaf ve Denetlenebilir Olacağız –

Türkiye Maarif Vakfının 193 ülkede olmayı hedeflediğini ve Türkiye’nin eğitim anlamında dünyaya açılan yüzü olduğunu söyleyen Zorlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Dünyanın her yerinde Maarif Vakfının okulları olacak. Okul öncesinden üniversiteye kadar yurt dışı kapsamında burslar vereceğiz. Bu okullardaki öğretmenlerimizi yetiştireceğiz. İlmini ve irfanını insanlığın barış ve esenliği için kullanacak erdemli bireyler yetiştiren güvenli bir kurum olma vizyonu ile çalışıyoruz. Bizim derdimiz iyi insan yetiştirmek. Amacımız, Batının acımasız, kapitalist insan tiplemesini aşarak, insanlara sadece insan olduğu için saygı duyan, onları seven, iyi ve güzel insan yetiştirmektir. Güvenilir ve şeffaf olacağız, karışık işler içinde olmayacağız, denetlenebilir olacağız, verdiğimiz sözü yerine getireceğiz.”

Yapılan konuşmanın ardından sorular yanıtlandı ve Rektör Şahin, Prof. Cem Zorlu’ya katılımı anısına plaket ve belge takdim etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.