Dolar 32,3276
Euro 35,0275
Altın 2.284,06
BİST 8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Blu TV CEO’su, Twitter’da Netflix’e Sardı

Dünyanın en popüler çevrimiçi yayın platformlarından biri olan Netflix, uzun yıllardır ülkemizde de faaliyet gösteriyor. Platformun Türkiye …

Blu TV CEO’su, Twitter’da Netflix’e Sardı
Aksaray Anadolu AŞ
4 Mart 2021 22:48

Dünyanın en popüler çevrimiçi yayın platformlarından biri olan Netflix, uzun yıllardır ülkemizde de faaliyet gösteriyor. Platformun Türkiye fiyatları bugün %34 ile %50 arasında değişen oranlarda artış gösterdi. Bu durum sosyal medyanın da dilinde düştü.

Konuyla ilgili olarak yapılan paylaşımlardan biri de Blu TV CEO’su olan A. Doğan Yalçındağ’dan geldi. Yalçındağ bu paylaşımında “26,99’lar.. 54,99’lar.. vay vay” ifadelerini kullandı. Ardından da kendi platformlarındaki aylık fiyatı paylaştı.

Netflix fiyatları arttı

Netflix’in yeni fiyatlandırması şimdilik yeni kullanıcıları etkilerken eski kullanıcılar için fiyatta henüz bir değişiklik olmadığı görülüyor. Mevcut aboneler de muhtemelen yeni dönemden itibaren yeni fiyatlar üzerinden hizmet almaya devam edecek.

Yeni zamlarla birlikte daha önce 17,99 TL olan, tek cihazdan 480p çözünürlükte yayın izlenebilen Temel paketin fiyatı 26,99 TL’ye yükselecek. İki cihazdan giriş yapılabilen standart paketin fiyatı 40,99 TL’ye yükselecek. En geniş paket olan Özel paket ise 54,99 TL olacak.

Netflix ise yaptığı açıklamada “Türkiye’deki içerik kütüphanemizi zenginleştirmek ve hizmet kalitemizi daha da artırmak için üyelik ücretlerini güncelliyoruz.” demişti. Bu da ülkemizde daha zengin bir içerik kütüphanesi görebileceğimiz anlamına geliyor.

Blu TV CEO’sundan Netflix’e gönderme

Blu TV CEO’su Doğan Yalçındağ, Netflix fiyatlarının yüksekliğine dikkat çektiği Twitter gönderisine ek olarak “Bizde yıllık alırsanız aylık (taksit seçeneği ile) 9,90” ifadesini kullandı. Blu TV ülkemizin en eski platformlarından biri olarak biliniyor.

Netflix’in yeni fiyatlandırması kullanıcılardan tepki toplamıştı. Netflix’in yeni fiyat politikası hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu ücreti hak etmesi için Netflix’in kütüphanesine hangi içerikleri eklemesini bekliyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.