Dolar 32,5595
Euro 34,8913
Altın 2.434,23
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 33°C
Az Bulutlu
Aksaray
33°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 26°C

Bomba İddia: Kitapyurdu Hacklendi

Ekşi Sözlük’te paylaşılan yeni bir entry, kitap tutkunlarının en popüler uğrak noktalarından kitapyurdu.com’un siber saldırıya uğradığını öne …

Bomba İddia: Kitapyurdu Hacklendi
Aksaray Anadolu AŞ
22 Şubat 2021 12:36

Ekşi Sözlük’te paylaşılan yeni bir entry, kitap tutkunlarının en popüler uğrak noktalarından kitapyurdu.com’un siber saldırıya uğradığını öne sürüyor. Dahası, söz konusu saldırılar sonucunda 10 bine yakın Kitapyurdu hesabının ele geçirildiği, bu hesapların Telegram başta olmak üzere çeşitli çevrimiçi ortamlarda paylaşıldığı ifade ediliyor.

Gece kendi halinde otururken Kitapyurdu hesabından puanlarının harcanması yoluyla alışveriş yapıldığını gösteren bir e-posta aldığını ifade eden Ekşi Sözlük yazarı, alışveriş yapan kişinin kendi adresini ve telefon numarasını açık açık yazarak alışveriş gerçekleştirdiğini ve telefon numarası üzerinden iletişime geçtiğini ifade ediyor.

Hesap bilgileri çalınan Kitapyurdu kullanıcılarının şifreleri, Telegram gruplarında paylaşılıyor

blank

Alışverişi yapan kişinin 18 yaşında bir çocuk olduğunu söyleyen iddia sahibi, çocuğun hesap bilgilerine Telegram grubundan ulaştığını söylediğini, bunun üzerine grubu bulup yöneticileriyle iletişime geçtiğini, paylaşımların durdurulması yönündeki talebinin ardından ise yöneticinin kendisine yukarıdaki mesajı yazdığını belirtiyor.

Olayı aktaran Ekşi Sözlük yazarı, Kitapyurdu bilgilerinin paylaşıldığı Telegram grubunun, Kitapyurdu hesaplarının paylaşıldığı gönderinin, hesap bilgilerinin ve şifrelerinin görüntüsünün ve hesabından yapılmış olan alışverişin dekontunun ekran görüntüsünü de (aşağıda) söz konusu paylaşımına eklemiş durumda.

Kitapyurdu kullanıcı bilgilerini paylaşanlar, “zenginden alıp veriler verdiklerini” iddia ediyorlar

blank

İddialara göre Kitapyurdu hesap bilgileri paylaşılanlar arasında eski milletvekili Fatih Çiftçi de bulunuyor. Konuyla ilgili polise çok sayıda şikayet geldiğini aktaran yazar, e-posta adresi ile şifresi farklı platformlarda da (Facebook, Gmail vs.) aynı olanların diğer hesaplarını da kaybedebileceğini, bu kapsamda bazı Trendyol hesaplarının çalınmış olduğundan şüphelenildiğini ifade ediyor.

Anlaşılan o ki Kitapyurdu, kendilerini “Robin Hood” sanan ve ülkedeki bir avuç kitap okuyan insanı kapitalizmin bayrak taşıyanları olarak gören kişilerin saldırısına uğramış ve kullanıcıları bilgilerini çaldırmış durumda. Eğer sizler de Kitapyurdu üyesiyseniz hesap hareketlerinizi kontrol etmenizde ve kullanıcı bilgilerinizi güncellemenizde fayda olduğu söyleyebiliriz. Ayrıca söz konusu iddiaların bulunduğu Ekşi Sözlük entry’sine buradan ulaşabilirsiniz.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.