Dolar 32,3492
Euro 34,8471
Altın 2.390,80
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Az Bulutlu
Aksaray
18°C
Az Bulutlu
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 22°C

Büyükkılıç’ın projesi ile koyun sayısı arttı, meralar şenlendi

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç’ın özel ehemmiyet verdiği tarım ve hayvancılık alanında geçtiğimiz yıl başlatılan …

Büyükkılıç’ın projesi ile koyun sayısı arttı, meralar şenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
26 Kasım 2021 13:36

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç’ın özel ehemmiyet verdiği tarım ve hayvancılık alanında geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Koyunlar Artıyor, Meralar Şenleniyor’ projesi, besicilik yapan vatandaşlara umut olmayı sürdürüyor.

Proje kapsamında Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar üzere ilçelerdeki vatandaşlara teslim edilen 2 milyon lira kıymetindeki toplam bin 100 koyun, kırsal kısımdaki vatandaşlara geçim kaynağı oldu.

MEŞE: “ÇOK MUTLUYUM. ALLAH RAZI OLSUN”

Proje kapsamında kendisine koyun verilen Ümmügülsüm Meşe, projeden çok mutlu olduğunu ve verilen 20 koyunun geçimine katkı sağladığını söz ederek, şöyle konuştu:

“2 tane çocuğum var. Eşim vefat etti. 7 ay evvel vefat etti. Köyde yaşıyorum. İneklerim var. Koyun yardımı aldım Büyükşehir Belediyesi’nden müracaatta bulundum. Allah razı olsun onlardan da 20 tane koyun verdiler. Ben de onların sütünü sağıyorum. İşte peynir, şu, bu o denli geçiniyorum. 2 yıl sonra tekrar 5 tane koyun vereceğiz. Onu da bizim üzere başvuranlara verecekler bizden aldıkları 5 koyunu. Onlara da takviye olacaklar. Çok mutluyum. Allah razı olsun. Bize büyük bir proje bu. Kayseri Büyükşehir Belediye Liderimize teşekkür ederiz. Ondan çok mutluyuz. Allah Memduh Liderimizden razı olsun.”

MUHTAR TEMİZER: “4 AİLEYE KOYUN YARDIMI YAPILDI”

Girinci Mahalle Muhtarı Mehmet Temizer ise proje kapsamında mahallede 4 aileye koyun yardımı yapıldığını belirterek,“ Birinci evvel başta Büyükşehir Belediye Liderimiz Memduh Büyükkılıç’a çok teşekkür ederim ve takımına. Onlardan Allah razı olsun. Bizim köyde 4 aileye koyun yardımı yaptılar. Bunların da hepsi garip-gureba, fukara insanlardı. Çok sebeplendiler bunlar. Ben bütün bu işte emeği geçen devlet erkanlarına çok teşekkür ediyorum. Ümmügülsüm kardeşimiz genç yaşta dul kalan bir kardeşimiz. Kocası vefat etti, iki çocuğuyla kalmıştı. Hiçbir gelir kaynağı yoktu. Bu sayede gelir sağlamaya başladı bu koyunlardan kendi konutunu geçindirecek kadar. En büyük duacımız o. Çok dua ediyor” dedi.

“MAHALLEMİZ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞA ELVERİŞLİ”

Hususa ait açıklamalarını sürdüren Muhtar Temizer, mahallenin küçükbaş hayvancılığa elverişli olduğunu lisana getirerek şunları söyledi:

“3 yıldan bu tarafa bizim köyün yaylası meşhurdur. Genelde koyuna elverişlidir yerimiz küçük baş hayvancılığa. Sağolsun Ziraî Daire Liderimiz Duran Safrantı beyefendi burada 4 yere 11 kilometreden su getirdik, koyunlara sulak yaptırdık 3 yıl evvel. Yayla yollarımızı dozerle greyderle ulaşımı kolay olsun diye çok hoş bir biçime getirdik. Şu anda bizim burası Akkışla Girinci Mahallesi, bu küçükbaş koyunculuğa çok elverişli bir yer olduğu için ulaşımda da rastgele bir düşünce yok. Bu dayanakların devamını bekleriz biz inşallah. Küçükbaş hayvancılığı burada geliştirmek istiyoruz biz. Başta Büyükşehir Belediye Liderimiz Memduh Büyükkılıç’a, Genel Sekreter Yardımcımız Bayar Özsoy, Ziraî Daire Liderimiz Duran Safrantı beyefendiye öncelikle teşekkür ediyorum bu işte öncü oldukları için. Muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum.”

Proje kapsamında Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde mera varlığı doluluk oranına nazaran birinci beşer mahalle tespit edildi. Her ilçede 5 aileye, her aile için de 19 akkaraman koyun ve 1 adet akkaraman koç olmak üzere 20 adet küçükbaş hayvan verildi. Toplam 55 aileye, bin 45 adet akkaraman koyun ve 55 adet akkaraman koç olmak üzere bin 100 adet küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleşecek projenin toplam bedeli 2 milyon Türk Lirası.

LİDER BÜYÜKKILIÇ EVVEL 2 BİNE, SONRA 3 BİNE ÇIKARDI

Lider Büyükkılıç, büyük ilgi gören projenin dağıtılan koyun sayısını evvel 2 bine çıkarırken, en son ise bu kelamını 3 bine yükselerek besiciye muştuyu verdi.

İHA

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.