Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Bylock şüphelisi pazarcı kadın serbest bırakıldı

Aksaray’da, FETÖ soruşturması kapsamında semt pazarında gözaltına alınan 56 yaşındaki kadın, adına kayıtlı telefon numarasındaki “ByLock” programını kendisinin kullanmadığının ortaya çıkması üzerine serbest bırakıldı..

Bylock şüphelisi pazarcı kadın serbest bırakıldı
Aksaray Anadolu AŞ
8 Ağustos 2017 20:04

Aksaray’da, FETÖ soruşturması kapsamında semt pazarında gözaltına alınan 56 yaşındaki kadın, adına kayıtlı telefon numarasındaki “ByLock” programını kendisinin kullanmadığının ortaya çıkması üzerine serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Aksaray merkezli 9 ilde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 27 ayrı şüpheliye yönelik gerçekleştirilen ve 16 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, “ByLock” kullanıcısı olduğu öne sürülen 56 yaşındaki G.D., semt pazarında gözaltına alınmıştı. Geçimini sebze satarak sağladığı öğrenilen G.D., gözaltına alındıktan sonra ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.

Emniyetteki sorgusunda G.D.’nin adına kayıtlı telefon numarasındaki Bylock programını kendisinin kullanmadığı ortaya çıktı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları geniş çaplı araştırmada, G.D.’nin Osmaniye’de öğretmen olarak görev yapan oğlu M.D.’nin mart ayında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandığı bilgisine ulaşırken, yine ismi gizli tutulan bir başka yakının Bylock kullandığı ve kendisini gizlemek için G.D.’nin adına hat aldığı ve Bylock programı kullanarak terör örgütü ile görüşmeler yaptığı tespit edildi.

Yapılan soruşturma neticesinde gözaltındaki G.D., savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. G.D., İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındığı semt pazarındaki tezgahının başına geri götürüldü.

Ortaya çıkan gerçeğin ardından G.D.’nin yakını olan şüphelinin peşine düşen KOM ekipleri, şimdi her yerde kendini gizlemek için G.D.’nin adına hat alan ve bu hat üzerinden FETÖ/PDY ile görüşmeler sağlayan şüpheliyi arıyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.