Dolar 32,5114
Euro 34,5664
Altın 2.493,42
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

CHP iktidarında işçilerimiz insanca yaşayacak

CHP iktidarında işçilerimiz insanca yaşayacak
Aksaray Anadolu AŞ
21 Ekim 2015 12:15

13 yıllık AKP yönetimi, işçilerin sendikasızlaştırıldığı, sindirildiği, korkutulduğu, taşeron sistemine geçildiği, iş kazalarında yaklaşık 15.000 işçinin öldüğü dönem olmuştur. Ölümlü İş kazalarında Avrupa birincisi, dünya üçüncüsüyüz. Çalışma ortamlarının sağlık ve güvenlik koşullarına uygun olması konusunda devletin de işverenle birlikte sorumlu tutulmasını sağlayacak yasal düzenlemeyi yapacağız. İşçimizin sağlığı ve mutluluğu bizim için en öndedir. Bu nedenle 1500.00 TL asgari ücret dedik. AKP önce kaynak itirazını yaptı, ama sonradan 1300.00 TL asgari ücret diyerek, doğru politikamızı onayladı. Partimiz ülkemizin en iyi ekonomistlerini barındırıyor. Bu nedenle muhalefette bile belirleyici olduğumuzu Aksaray’lı hemşerilerimiz görüyor.

Yaşanabilir ülkeler sırlamasında İsviçre birinci, Avustralya ikinci, Türkiye 51.sırada. Organize Sanayi sitemizde bir işçimizin sendikası yok. Gençlerimiz işsiz, karamsar. Bu karamsarlığı ortadan kaldıran, bilgi çağını yakalayan, herkese iş imkanı veren, kapsayıcı bir büyüme ve kalkınma stratejisi ile zenginleşerek insanına işçisine umut veren bir Türkiye için iktidara talibiz. İktidarımızın ikinci yılında “Merkez Türkiye” projesini, Anadolu’nun göbeğinde, büyük olasılıkla Aksaray, Konya, Karaman üçgeninde hayata geçirmeye başlayacağız. Kuracağımız lojistik ve yüksek katma değerli üretim odaklı akıllı şehir, bir zenginleşme projesidir. Bu projeden en çok Aksaray’lı işçilerimiz yararlanacaktır. İşçilerimizin sendikal örgütlenme haklarını güvence altına alacağız. Grev hakkını, toplu sözleşmelerle sağlanan hakların uygulanmasının bir güvencesi olarak değerlendireceğiz. Kamu çalışanlarına grevli toplu sözleşme hakkı tanıyacağız. Örgütlenmenin ve sendikalaşmanın önündeki tüm yasal ve anayasal engelleri kaldıracağız.

İşçilerimizin asgari ücretinin artırmanın yanında, emeklilerine ramazan ve kurban bayramında iki ikramiye vereceğiz. İşçilerimizin işsizlik fonundan yararlanma koşullarını kolaylaştırıp süresini artıracağız. Şimdi işçinin işsizlik sigortasından yararlanması, işverenin keyfine bağlıdır. İşçilerimiz kredi kartı ile yaşamaktadır. Onların bireysel kredilerinin faiz borçlarının % 80’ini sileceğiz.

Kamuda çalışan taşeron işçilerini kadroya alacağız ve özel sektöre örnek olacağız. İŞKUR ile Mesleki yeterlilik kurumu işbirliği içinde, vasıfsız bırakılmış lise mezunu işçilere beceri kazandırmaya dönük, uzun vadeli eğitim programı uygulayacağız. Programımız kapsamında 800 bin işsiz yurttaşımızı, asgari ücret ile 9-12 aylık eğitim programlarına kademeli olarak yerleştireceğiz. OSB’lerde iş garantili yatılı ve burslu meslek okulları açarak nitelikli işçi yetiştireceğiz. OSB’lerin ara eleman sıkıntısını çözeceğiz. Kısaca iktidarımızda Türkiye yaşanabilirlik sıralamasındaki 51. sırasını yükseltecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.