Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
21°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 27°C

CHP İl Başkanı Koçak Avukatlar Gününü kutladı

CHP İl Başkanı Koçak Avukatlar Gününü kutladı
Aksaray Anadolu AŞ
6 Nisan 2018 21:05

CHP Aksaray İl Başkanı Ramazan Koçak, ‘5 Nisan Avukatlar Günü’ nedeniyle bir mesaj yayınladı..

İl Başkanı Koçak mesajında şu ifadelere yer verdi:

“5 Nisan 1923 günü Mustafa Kemal Atatürk Ankara barosunu açmıştır. O nedenle 5 Nisan Avukatlar Günü olarak kutlanmaktadır. Avukatlarımız temel hak ve özgürlüklerin savunulmasında, hakların korunmasında, vatandaş-devlet ilişkilerinin çağdaş bir şekilde yürütülmesinde, yargı erkinin temel taşlarından birisidir. Ayrıca Avukatlarımız; demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin devamının güvencesidirler.

Ülkemizde maalesef yargı bağımsız ve tarafsız değildir. Yargının bağımsız olmadığını; Emniyete ve yargıya yerleştirilen FETÖ’nün Sahte delil ve dosyalarla ürettiği Ergenekon ve Balyoz davaları, PKK için oluşturulan seyyar Habur mahkemeleri, FETÖ yargıya hakimken Ergenekoncu, FETÖ bertaraf edildikten sonra FETO’cülükle suçlanan Ahmet Şık davaları, B.Yıldırım-Merkel görüşmesinden sonra Tutukluluğunun devamına denilerek salıverilen ve ajanlıkla suçlanan Deniz Yücel davası, AYM’nin Şahin Alpay hakkında verdiği salıverilme kararını bir alt yerel mahkemenin tanımaması, talimatla tutuklamalar, gözaltılar, salıvermeler gibi çok acı örneklerle yaşayarak öğrendik.

Adliyelerin girişinde “Adalet Mülkün Temelidir” yazar. Buradaki mülk devlet demektir. Bir ülkede adalet yoksa devlette yok olur. Bu nedenle huzurlu bir ülkede yaşamanın olmazsa olması, yargının bağımsız ve tarafsız olmasıdır.

Yargının üç tane ayağı vardır. Hakim, savcı ve avukattır. Adaletin sağlanmasında yargıç ve savcılarla birlikte görev yapan Avukatların ve tüm hukuk emekçilerinin Avukatlar Günü kutlu olsun”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.