Dolar 32,5188
Euro 34,9103
Altın 2.432,68
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 19°C
Cum 18°C

CHP, sandıkları avukatlarla koruyacak

CHP, sandıkları avukatlarla koruyacak
Aksaray Anadolu AŞ
8 Nisan 2023 15:05

Yaklaşan 14 Mayıs seçimleri öncesi siyasi partiler hazırlıklarını hızlandırdı.

Yaklaşan 14 Mayıs seçimleri öncesi siyasi partiler hazırlıklarını hızlandırdı. Cumhuriyet Halk Partisi sandıkların güvenilirliğini sağlamak amacıyla sandıklarda avukatları görevlendirecek.

Seçimler için geri sayım başladı. Partilerin de seçim hazırlıkları hız kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi bir yandan günde en az 6 saat çalışarak seçmenin gönlüne girmeye çalışırken, diğer yandan da sandık güvenilirliği için hazırlık yapıyor. Sandıkların emin ellerde olduğunu ve oyların korunması konusunda tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hacı Ali Keleş, “Aksaray’da 890 sandık var. Her sandık için bir sandık görevlisi, her okula bir okul sorumlusu, 300 kişilik okul bilişim sorumlusu, 48 okula 1 hukuk sorumlusu avukat, Ortaköy ve Eskil dışındaki ilçelerimize birer avukat, bu iki ilçemize de ikişer tane avukat atadık. Sandıklarımız emin ellerde olacak. Sandık güvenilirliği konusunda hiçbir seçmenin aklında soru işaret olmasın. Sandıklar güvenilirdir. Sandık eğitimlerine de başlıyoruz.” dedi.

İYİ Parti ile ittifak kurulması konusunda açıklanan fermuar modelinin henüz netleşmediğini belirten Keleş, “İttifak konusunda genel merkezimizden bize gelen kesin bir bilgi yok. Konu netleşince kamuoyunda yer aldığı gibi İYİ Parti çatısı altında seçimlere girilirse bizim sandıklara sandık görevlisi verme yetkimiz olmayacak. O zamanda İYİ Parti Aksaray İl Başkanlığı ile karşılıklı görüşmeler yaparak hazırlıklarımızı onlarla işbirliği içinde hayata geçirebiliriz. Sandık görevlisi olamayanlarda müşahit olabilirler. CHP olarak her durumda sandık güvenilirliği için hazırız. Seçmenin gönlü rahat olsun.” dedi.

Sahada hem iftar öncesi hem iftar sonrası sürekli çalıştıklarını ve bu yıl CHP’ye olan ilginin çok fazla olduğunu belirten Keleş, “Halk artık değişim istiyor. Sürekli vatandaşlarımız ile bir aradayız. İlgileri bizi çok mutlu ediyor. 14 Mayıs seçimlerinden hem Aksaray yerelinde hem de Türkiye genelinde çok umutluyuz.” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.