Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 21°C

Chromebook, 2020 Satışlarında Macbook’u Gerisinde Bıraktı

2020 yılı boyunca en çok satılan dizüstü bilgisayar modeli sizce hangisi olmuştur diye sorsak, muhtemelen aklınıza başta Windows ya da MacOS …

Chromebook, 2020 Satışlarında Macbook’u Gerisinde Bıraktı
Aksaray Anadolu AŞ
17 Şubat 2021 16:00

2020 yılı boyunca en çok satılan dizüstü bilgisayar modeli sizce hangisi olmuştur diye sorsak, muhtemelen aklınıza başta Windows ya da MacOS işletim sistemine sahip modeller gelecektir. ABD’nin en itibarlı araştırma şirketlerinden IDC’nin paylaştığı bilgilere nazaran 2020 yılında en çok satan modeller, ChromeOS işletim sistemine sahip dizüstü bilgisayarlar oldu.

Açıklanan datalara nazaran, tüm bir yıl boyunca Chromebook model dizüstü bilgisayarlar, MacBook’lardan daha fazla satış sayısına sahip oldu ve bu da Google için kıymetli bir gelir kaynağı haline geldi.

Chromebook, 2020 yılını Apple’dan iki kat daha yeterli durumda bitirdi

blank

IDC’nin paylaştığı bilgiler, Chromebook’ların dizüstü bilgisayar piyasasında ne kadar kıymetli bir yere geldiğini gösteriyor ve Apple ve Microsoft’a karşı güçlü bir rakip olduğunu kanıtlıyor. 2020’nin birinci çeyreğine baktığımız vakit Apple’ın piyasaya süratli bir giriş yaptığını ve pazar hissesinin %5,8’ini, ChromeBook’ların ise %5,3’ünü elinde tuttuğunu görüyoruz.

Bu oranlar, yılın ikinci çeyreğinde büyük bir değişime uğramış ve ChromeBook pazar hissesi konusunda %10’a yükselirken, Apple’da bu oran %7,6’da kalmış. Bütün bir yıl boyunca bu oranlarda minik değişiklikler oluyor fakat Chromebook, yılın son çeyreğini %14,4, Apple ise %7,7 market hissesiyle kapattı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.