Dolar 32,5247
Euro 34,9024
Altın 2.442,33
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Clubhouse’ın, Ulaştığı İndirme Sayısı Açıklandı

Geçtiğimiz haftalarda, dünya genelinde yeni bir toplumsal ağ çılgınlığı başladı. Şu an için yalnızca iOS platformunda yayında olan ve yalnızca …

Clubhouse’ın, Ulaştığı İndirme Sayısı Açıklandı
Aksaray Anadolu AŞ
19 Şubat 2021 10:48

Geçtiğimiz haftalarda, dünya genelinde yeni bir toplumsal ağ çılgınlığı başladı. Şu an için yalnızca iOS platformunda yayında olan ve yalnızca davet kodlarıyla dahil olunabilen “Clubhouse” isimli bu çılgınlık, her geçen gün biraz daha fazla sayıda kullancıya ulaşıyor. Dünyadaki herkesin tanıdığı Elon Musk’tan tutun da hükümet yetkililerine kadar çabucak herkesin bildiği isimlerin de dahil olduğu platform, önümüzdeki periyotların en tanınan uygulamalarından bir tanesi olacak üzere görünüyor.

Taşınabilir data ve tahlil platformu olarak hizmet veren App Annie isimli şirket, Clubhouse’ın indirme sayısını açıkladı. Yapılan açıklamalara nazaran bu uygulamanın indirme sayısı, 16 Şubat prestijiyle 8,1 milyona ulaştı. Bu istatistiğin daha da etkileyici tarafı, uygulamanın indirme sayısının şubat ayının birinci günlerinde yalnızca 2 milyonun bir tık üzerinde olmasıydı.

İşte Clubhouse’ın haftalık bazdaki indirme sayısı

blank

App Annie tarafından yapılan açıklamalara nazaran platformun bu derece süratli büyüyor oluşunun temel nedeni, Elon Musk ve Mark Zuckerberg üzere isimlerin Clubhouse’ta olmaları. Şirket ayrıyeten, indirme sayısının 2,6 milyondan fazlasının ABD’den geldiğini kestirim ettiklerini söylüyor. Yani kullanıcıların neredeyse yüzde 25’i, uygulamaya ABD’den dahil oluyor.

Clubhouse idaresi, daha evvel indirme sayısı ile ilgili resmi bir açıklama yapmamıştı. Fakat platformun bir numaralı ismi Paul Davison, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada haftalık faal kullanıcı sayısının 2 milyon civarında olduğunu duyurmuştu. Birtakım isimsiz kaynaklar tarafından yapılan açıklamalarda ise uygulamanın toplam kullanıcı sayısının 6 ila 10 milyon ortasında olduğunu tabir ediyor. Uygulamaya yalnızca davetiye aracılığıyla dahil olunuyor oluşu, indirme sayısı ile kullanıcı sayısının paralel olacağını, haliyle bu uygulamanın toplam kullanıcı sayısının da 8 milyon civarında olabileceğini düşündürüyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.