Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

‘Çobanlar Yarışıyor’ bilgi yarışması ön eleme sınavı yapıldı

‘Çobanlar Yarışıyor’ bilgi yarışması ön eleme sınavı yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
3 Mart 2019 16:00

Türkiye’de sadece Aksaray’da yapılan ve bu yıl yedincisi düzenlenecek olan “Çobanlar Yarışıyor” isimli yarışmanın finalistlerini belirlemek için ön eleme sınavı yapıldı.

58 çoban yarışmaya başvurmuş ama yarışmaya 37 kişi katılmıştır. Sınav 20 adet çoktan seçmeli, 10 adet doğru yanlış şeklindedir. Ön eleme sınavında dereceye giren 8 kişi 14 Martta yapılacak olan final yarışmasına hak kazandı. Kıyasıya geçen ön eleme sınavında aynı puanı alan yarışmacılar arasında altıncı yedinci ve sekizinci olan kişiler Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Mahmut AKTÜRK’ün çektiği kura ile belirlendi. Finale kalan yarışmacılara derecelerine göre belirli miktarlarda ödüller verilecek. Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen ön eleme sınavı, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilmektedir.

Konuyla ilgili bilgiler veren Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent SAKLAV amaçlarının çobanlığı geliştirmek ve çobanlara eğitim vermek olduğunu belirtti. Bülent SAKLAV, “Türkiye’de sadece Aksaray’da düzenlenen ve bu yıl yedincisini düzenlediğimiz ‘Çobanlar Yarışıyor’ isimli programdayız. Çobanlığa dikkat çekmek, çobanların sıkıntılarını dile getirmek, çobanlığın da bir meslek olduğunu ve çobanların da bir şey üretebildiğini, yapabildiğini göstermek ve onların hayvansal üretim için vazgeçilmez bir unsur olduğunu göstermek amacı ile böyle bir program düzenliyoruz. Amacımız bu yarışma sayesinde çobanlarımızın koyuncukla ilgili kitaplar okumasını ve kendilerini geliştirmesini sağlamaktır.’’ dedi.

Çobanlar ise yarışmaya katıldıkları için heyecanlı olduklarını belirterek, amaçlarının hem yarışmak, hem de yeni bir şeyler öğrenmek olduğunu söylediler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.