Dolar 32,5244
Euro 34,8858
Altın 2.437,54
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 27°C
Az Bulutlu
Aksaray
27°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Çocuklar için Trafik Eğitim Parkı yapılıyor

Çocuklar için Trafik Eğitim Parkı yapılıyor
Aksaray Anadolu AŞ
6 Ocak 2020 16:31

Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Emniyet Müdürlüğü tarafından çocuklar için Trafik Eğitim Parkı yapılıyor.

İstiklal Mahallesi’nde 13 bin 594 metrekarelik alana yapılmakta olan parkın içerisinde otopark, eğitim alanı, kafeterya, karşılama alanı, seyir amaçlı tribün, çocuk oyun parkı, koşu, bisiklet ve trafik eğitim yolları yer alacak.

Belediye Meclis Üyeleri Osman Koçak ve Rıza Serinbaş ile birlikte Trafik Eğitim Parkında incelemelerde bulunan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, okul öncesi ve okul çağındaki çocuklara trafik kurallarının öğretilmesi ve trafik kültürünün yaygınlaştırılması için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Amaçlarının okul öncesi çocuklar ile ilk ve orta öğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik bilgilerini uygulama fırsatı vermek olduğunu belirten Başkan Dinçer, “Çocuklarımız okul dışında her an trafik ortamıyla karşı karşıya kalıyor. Trafik ortamını parklarda gerçekleştirerek trafik kurallarına uygun davranış kazandırılacak. Böylece çocuklarımızda trafik kültürünün oluşmasına yardımcı olacağız.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.