Dolar 32,3330
Euro 35,1684
Altın 2.241,35
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Çocuklara cami ve namaz sevgisi aşılandı

Çocuklara cami ve namaz sevgisi aşılandı
Aksaray Anadolu AŞ
25 Şubat 2019 13:20

Aksaray ile birlikte tüm Türkiye’de 4-10 yaş grubu çocuklara cami ve namaz sevgisini aşılamak maksadıyla etkinlikler yapıldı.

İHH ÇOCUK KULÜBÜ Eğitim programı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte çocukların doyasıya eğlendiği görüldü.

Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder ÖZKAN, İslam’ın şartlarından biri olan NAMAZ’ın önemine değindi. Namazsız bir Müslüman’lığın mümkün olmadığını vurgulayan Özkan, küçük yaşta çocuklara namaz sevgisinin ilk etapta evde ebeveynleri taklit etmekle başladığını ve sonra kalıcı hale gelmesi için edindiği çevre ile ibadetin devamlı hale geldiğini söyledi.

Aksaray İHH Çocuk Kulübü Cami buluşması 35 çocukla birlikte Merkez Eyüp Sultan Camii’nde gerçekleşti.
Cami cemaatinin aralarında saf tutan minikler cemaat tarafından onore edildi. Namaz sonrası çocuklara caminin tanıtımı yapılarak, bu mekanların Müslümanların ikinci evi ve günde beş vakit ibadet için buluşma noktası olduğu vurgulandı.

Camilerin sadece ibadet değil aynı zamanda arkadaşların bir araya gelerek hayırlı faaliyetlerin yapılabileceği, sohbet edilebilecek mekanlar olduğu da hatırlatıldı.

Basit sorularla cami ve namaz ile ilgili bilgi yarışmasının yapıldığı etkinlikte çocuklar sürpriz hediyelerle sevindirildi.
Çeşitli oyunlarla mutluluğun zirveye çıktığı etkinliğin çocuklarda çok olumlu etki bıraktığı anneleri tarafından ifade edildi.

Bu tür eğitici faaliyetlere devam edileceğini belirten Dernek Başkanı Özkan, “Ağaç yaş iken eğilir.” ilkesi gereğince namazın çocuklara erken yaşta sevdirilmesi gerektiğini ve tüm Aksaray’lı miniklerin İHH ÇOCUK KULÜBÜ’ne katılabileceklerini sözlerine ekledi..

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.