Dolar 32,3168
Euro 35,0223
Altın 2.308,02
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Covid-19 tedbirlerinde Aksaray, örnek uygulamalarına devam ediyor

Covid-19 tedbirlerinde Aksaray, örnek uygulamalarına devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
10 Eylül 2020 12:39

Tüm dünyayı tehdit eden ve birçok ülkede binlerce insanın ölümüne neden olan Korona Virüs (Covid-19) salgını kapsamında Türkiye’de geniş çaplı önlem ve tedbir çalışmaları yapılırken, Aksaray’da Vali Hamza Aydoğdu tarafından yapılan denetimlerde 3 kez hijyen ve önlem tedbirlerine tam anlamıyla uyduğu tespit edilen işletmelere “Covid Güvenli Alan Sertifikası” verildi.

Hemen her gün uygulamalara katılarak denetimler yapan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, hem denetim yapıyor hem de vatandaşlara maske dağıtıyor.

Kentte yapılan Covid denetimlerinde 3 denetimden de tam not alan 19 işletmeye “Covid Güvenli Alan Sertifikası” sertifikası verildi.

15 Temmuz Milli İdare Meydanı Valilik önünde gerçekleştirilen törende Vali Aydoğdu sertifikaları işletme sahiplerine taktim etti.

Burada bir açıklama yapan Vali Aydoğdu, “Kurumları denetliyoruz. Bu denetleme sonucunda 3 kez bütün kurallara tam anlamıyla riayet eden kuruluşlara “Covid Güvenli Alan Sertifikası” veriyoruz. Bugün bunun sonucunda 19 işletmemize burada sertifikasını verdik. Bunun sonucunu ilk kez Aksaray’da zannedersem biz yapmış olduk” dedi.

3 denetimde de tam anlamıyla kurallara uyduğu tespit edilen ve Covid güvenli alan sertifikası verilen işletme sahibi Mehdi Altın (44), “İşletme yetkilisi olarak hijyene önem vermemiz gerektiğine inanıyoruz. Elimizden geldiği kadar hijyene devam edeceğiz. Covid sürecinde hepimizin bundan sorumlu olduğumuza inanıyoruz. Halkımız için, işletmemiz için çok önemli olduğuna inanıyorum. Valilimiz konula ilgili sertifika takdim ettiler. Çok teşekkür ediyoruz. Bunu muhafaza etmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.