Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
30°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 28°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Akkuyu 2028’de tam kapasite çalışacak – Birlik Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Akkuyu 2028’de tam kapasite çalışacak – Birlik Haber Ajansı
3 Mayıs 2025 03:37

İSTANBUL-BHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Zirvenin enerji sektörü başta olmak üzere ülkelerimiz arasındaki ilişki ve işbirliklerine önemli katkılar yapacağını düşünüyorum. Sayın bakanlar ile birlikte tüm katılımcılara programa yapacakları kıymetli katkılar için şimdiden şükranlarımı sunuyor zirvemizin bir kez daha hayırlar getirmesini diliyorum.

Türkiye hem doğal kaynakları, hem coğrafi konumu hem de hidrokarbon rezervlerine yakınlığı itibarıyla küresel enerji denkleminde stratejik bir yere sahiptir. Ana geçiş güzergahı olarak arz ve tedarik güvenliğine önemli katkılar yapan bir ülkeyiz. Türkiye’nin enerji güvenliği doğrudan veya dolaylı tüm dünyayı ilgilendiren bir meseledir.

“Gabar’da 26 milyon varilin üzerinde üretim gerçekleşti”

İnşallah Türkiye’yi doğal gaz ve petrol arama alanında küresel bir aktör haline getireceğiz. Gabar’daki çalışmalarla birlikte Türkiye geneli günlük petrol üretimimiz 2025 mart sonu itibarıyla 135 bin varili aşarak, rekor kırdı. Bugüne kadar Gabar’da toplam değeri 2 milyar dolara yaklaşan 26 milyon varilin üzerinde üretim gerçekleşti.

1 Mayıs eylemleri sonrası 17 kişi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi

1 Mayıs eylemleri sonrası 17 kişi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi

Çanakkale’de yüzer üretim platformumuz önümüzdeki yıl Sakarya sahasında göreve başlayacak. (Sakarya Gaz Sahası) 2026 yılı içerisinde Faz-1 ve Faz-2 toplamında yaklaşık 20 milyon metreküp günlük üretim hedefliyoruz. 2028’de Sakarya Gaz Sahası’nda günlük üretimin 40 milyon metreküpe yükseltmeyi amaçlıyoruz.

Avrupa ülkelerinin yaşadığı enerji krizini hafifletmek adına bölgedeki enerji güvenliğine katkı yapmak için pek çok girişimde bulunduk.

“Son 3 yılda, elektrik ve doğal gazda milletimize 983 milyar lira destek verdik”

Bu yıl sonunda deneme üretimine başlayıp Akkuyu’dan ilk elektriği vereceğiz. Akkuyu Nükleer Enerji Güç Santrali’nin ilk reaktörünün inşası yakın zamanda tamamlanıyor.

Sadece son 3 yılda, elektrik ve doğal gazda milletimize 983 milyar lira destek verdik.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.