Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Cumhuriyetten, demokrasiden yana ittifak mı? Siyasi ikbal ittifakı mı?

Cumhuriyetten, demokrasiden yana ittifak mı? Siyasi ikbal ittifakı mı?
Aksaray Anadolu AŞ
26 Şubat 2018 23:52

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Ramazan Koçak, yayınladığı basın bildirisinde şu görüşlere yer verdi:

“Ülke gündemimizde bir süredir yer bulan AKP-MHP ittifakı Erdoğan ve Bahçeli’nin Beştepe’de 45 dakikalık süren görüşmesi sonucu 26 maddelik kanun teklifi üzerinde anlaşması ile tasdiklenmiş oldu. Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı yardımcılığı gündeme geldiğinde bunu bir hakaret sayarım diyen, meydanlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partisi AKP hakkında demediğini bırakmayan ve hakaretler savuran Devlet Bahçeli bugün geldiğimiz noktada AKP ile bir koalisyona girdi. Adına da Cumhur ittifakı dediler. Yerli ve milli diyerek de taçlandırdılar. Öncelikle Devlet Bahçeli’ye sormak isteriz; Bu ittifaktan önce ne kadar Omo varsa, Persil varsa, Tursil varsa hepsini Haliç’e dökmüş ve AKP’yi orada 40 defa yıkamış mıdır?

Günün getirdiği koşullara göre siyaset yapan, dün ak dediğine bugün kara diyen, aslında birbirlerinden hiç bir farkı olmayan bu iki liderin bir araya gelmelerine bizler elbette ki şaşırmadık. Referandumda Cumhuriyetten ve demokrasiden yana ittifak olan milletimizin tek adam rejimi karşısında ortaya koymuş olduğu irade Sn. Erdoğan’a iktidar kaybetme korkusunu çok derinlerde yaşattı. Bugün seçim olsa barajı geçemeyecek MHP ile kurdukları ittifakın sebebi ise her iki partinin de yaşamış olduğu seçim kaybetme korkusudur. Bu ittifakın nedeni tamamen var olma kaygısıdır. AKP ve MHP ittifakı bile onları kurtarmaya yetmediği için birde ittifaka YSK’yı eklediler. Ülkemizin seçimlerde kullandığı D’hondt sistemine göre MHP’nin milletvekili çıkarmaya yetmeyen artık oylarını AKP’ye ekleyip fazladan vekil çıkarmanın hilesi içerisine girdiler. Mühürsüz oyların kabulü, taşınabilir sandık ile seçmende güven bırakmadılar. Bu yüzdendir ki ülkemizin kaderine ve seçmenlerin iradesine ipotek koyanlar bir araya geldiğinde yerli ve milli ittifak oluşturmuş olmazlar. Siyasi ikbal ittifakıdır bunun adı.

Varlıklarını parlamenter sisteme borçlu olan bu iki lider parlamenter sistem ile yok olacaklarını çok iyi bildikleri için tek adam rejimine sıkı sıkı sarılmaktadır. Lakin korkunun ecele faydası yok. Cumhuriyet’ten ve Demokrasiden yana olan gerçek yerli ve milli ittifak size gerekli dersi sandıkta verecektir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.