Dolar 32,5882
Euro 34,7930
Altın 2.505,87
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Daha iyi bir üniversite için 2016’da da çalışacağız

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 2015 yılında Üniversite-Şehir, Üniversite-Sanayi, Üniversite-Sivil Toplum ilişkilerinde son derece önemli çalışmaların yapıldığını; 2016 yılında bu çalışmaların ivmesinin biraz daha artacağını söyledi..

Daha iyi bir üniversite için 2016’da da çalışacağız
Aksaray Anadolu AŞ
31 Aralık 2015 13:38

– Türkiye’nin Gelişim Hamlelerini Destekliyoruz –

Akademik performans, kampüsteki alt ve üstyapı, sayısal verilerdeki artış, okullaşma, yeni bölüm ve programların kurulması, bilimsel ve kültürel etkinlikler, sportif başarılar gibi konularda önemli gelişmelerin yaşandığı 2015 yılının sonuna geldiklerini belirten Rektör Şahin, kısa bir değerlendirmede bulundu ve yeni yılın bir öncekinden çok daha güzel geçmesi dileklerini paylaştı. Türkiye’deki istikrar ortamının devamını, reformları ve atılımları desteklediklerini, üniversite olarak bu gelişmelere akademik her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydeden Şahin, “Ülkemizin dünyanın lider ülkeleri arasında yer almasına yönelik yapılan çalışmaları görüyor ve destekliyoruz. Biz de öğrencilerimizi vizyoner bir bakış açısıyla yetiştirmeye gayret ediyoruz. Hedefimiz hem şehrimize, hem de ülkemize fayda sağlayacak, katma değer oluşturacak ve toplumsal manada yaşanan tüm sorunları ortadan kaldıracak nitelikte bilim üretmektir” dedi. Mesajında birlik ve beraberlik vurgusunda da bulunan ASÜ Rektörü, şöyle devam etti: “Başarı tek başına değil, ekip çalışmasıyla mümkün oluyor. Bu manada üniversitemizin 2015 yılında elde ettiği başarılara katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. 2016 yılında ülkemiz ve milletimiz için sağlık, huzur ve başarı diliyorum.”

– 2015 Yılında Aksaray Üniversitesi’nde Neler Oldu? –

* Prof. Dr. Yusuf Şahin ASÜ’ye Rektör olarak atandı.

* Toplam 4 bin 405 yeni öğrenci ASÜ ailesine katıldı.

* Öğrenci sayısı 21 bini aştı.

* Uluslararası öğrenci sayısı 700’e, ülke çeşitliliği ise 30’a yükseldi.

* Akademik Yıl Açılış Töreni, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

* Aksaray’ın uzun yıllardır beklediği Tıp Fakültesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından resmen kuruldu.

* Sultanhanı Kasabası’nda bulunan “Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü” eğitim-öğretime başladı.

* Eskil Meslek Yüksekokulu kuruldu, Müdür ataması gerçekleştirildi.

* Sarıyahşi, Ağaçören ve Gülağaç İlçelerine meslek yüksekokulu kurulması için ön çalışmalar başlatıldı.

* 2 yeni enstitü kurmak için arazi incelemeleri tamamlandı.

* Öğrencilerin barınma sorunlarının çözülmesi ve yeni yurtların yapılması için kapsamlı toplantılar düzenlendi.

* ASÜ, KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği’nin (UNİKOP) Dönem Başkanlığını gerçekleştirdi.

* “Uluslararası 3’üncü KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu”na ASÜ ev sahipliği yaptı.

* Veteriner Fakültesi Küçük Hayvan Kliniği hizmete başladı.

* Tezsiz yüksek lisans programlarının tamamının online ortama taşıması için çalışmalar başladı.

* 3’üncü UNİLİG Spor Oyunlarında ASÜ, dört branşın üçünde şampiyon oldu.

* Okçuluk Takımı “Üniversitelerarası Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası”nda 2 Türkiye rekoru kırdı, 5 kupa ve 4 madalya kazandı.

* Yıl boyunca 300’den fazla konferans, seminer, sempozyum, panel ve kongre gibi bilimsel etkinliklerin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler gerçekleştirildi. Bu etkinliklere 700’den fazla akademisyen, sanatçı, gazeteci ve sporcu katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.