Dolar 32,5118
Euro 34,9465
Altın 2.435,40
BİST 9.787,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Darbeye karşı milletle yan yanayız!

15 Temmuz 2016 akşamı yaşanan darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetleri, her gün genişleyerek devam ediyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aksaray’da da binler, Hükümet Meydanı’nda iradesine sahip çıkıyor..

Darbeye karşı milletle yan yanayız!
Aksaray Anadolu AŞ
25 Temmuz 2016 17:01

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin başta olmak üzere, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ailesi de, darbe girişimine yönelik tepkisini her platformda devam ettiriyor.

İlk olarak 15 Temmuz akşamı, hain darbe kalkışmasının hemen ardından, Rektör Şahin’in yaptığı açıklamayla millet iradesine yönelik net şekilde ortaya konan tavır, ertesi sabah alınan Senato Kararı ile kurumsal bir nitelik kazandı. Darbe girişiminin yaşandığı ilk günden itibaren kesintisiz şekilde alanlarda, milletle birlikte demokrasi nöbetleri tutan Rektör Şahin hem akademik, hem de idari personeli milli iradeye sahip çıkmak için alanlarda yer almaya davet etmeyi sürdürüyor. Hain kalkışmanın ardından 18 Temmuz 2016 tarihinde YÖK’e çağrılan ASÜ Rektörü Şahin, YÖK Başkanı, YÖK Genel Kurulu Üyeleri ve Üniversite Rektörleriyle birlikte, milli iradeye sahip çıkan bir bildiriye imza attı ve aynı heyetle TBMM Başkanını ziyaret ederek, değerlendirme toplantısına katıldı. 19 Temmuz 2016 tarihinde ise, YÖK’ün talebi üzerine, yedi fakülte dekanının istifasını isteyen Şahin, daha sonra bu istifa dilekçelerini YÖK’e iletti ve dilekçeler YÖK tarafından işleme konuldu.

Öte yandan ASÜ’de, yaklaşık bir haftadır, Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ve Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı olduğu değerlendirilen akademik ve idari personelle ilgili çalışmalar da sürdürülüyor. Bu çerçevede; birinci aşamada 5, ikinci aşamada 4, üçüncü aşamada 11 ve dördüncü aşamada 1 olmak üzere, toplam 21 kişiyi açığa alındı. Konuya dair çalışmalar devam ediyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.