Dolar 32,5702
Euro 34,9795
Altın 2.423,87
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 31°C
Az Bulutlu
Aksaray
31°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 28°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Deprem bölgesindeki kardeş okulları için kermes düzenlediler

Deprem bölgesindeki kardeş okulları için kermes düzenlediler
Aksaray Anadolu AŞ
24 Mayıs 2023 11:23

Aksaray’ın Sarıyahşi İlçesi Fatih Ortaokulu öğrencileri Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay-Kırıkhan İlçesindeki kardeş okulları için kermes düzenledi.

Milli Eğitim ve Gençlik Spor Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığının ortak yürüttüğü ‘Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ projesi kapsamında Aksaray’ın Sarıyahşi İlçesi Fatih Ortaokulu, Hatay İli Kırıkhan İlçesi Yalangoz Ortaokulu ile kardeş okul ilan edildi.

Proje kapsamında kardeş okullarının ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma başlatan Sarıyahşi Fatih Ortaokulu öğretmen, öğrenci ve okul aile birliği kermes düzenleme kararı aldı.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu tarafından açılışı gerçekleştirilen kermes yoğun ilgi gördü. Vali Aydoğdu; 46 gün Depremin merkez üslerinden olan Elbistan’da görev yaptığını ifade ederek; Aksaray’ın deprem bölgesi illerine yardımları adeta yağdırdığını söyledi.

Vali Aydoğdu: “Aksaray zorda kalana el uzatmayı en güzel şekilde yaptı”

Vali Aydoğdu kermes açılış programında yaptığı konuşmasında; “Bir insanın aslında ne varsa dışına da onu yansıtır. Küpte ne varsa dışına da o taşar. Aksaray insanı kadirşinaslığını, vefasını, samimiyetini zor da kaldığı anda, zorda kalana el uzatmayı en güzel şekilde yaptı. Gerçekten biz orada kaldığımız her gün, her dakika her an Aksaray’ın Valisi olarak sizlerle gurur duyduk. Bugün Sarıyahşi ilçemizde bir okulumuz dert edilmiş ve deprem bölgesindeki bir okulumuza kermes açarak destek veriyor. Bu inanılmaz güzel bir duygu. Bu tip davranışları hep yüceltmeliyiz, takdir etmeliyiz, yanında olmalıyız, teşvik etmeliyiz” dedi.

-Kermes gelirinin tamamı depremzede okul ve öğrencilerine gönderilecek

Okulu Müdürü Köksal Özbek okul öğrencileri, öğretmen ve velilerin katkıları ile düzenledikleri kermesten elde edilen geliri, kardeş okul ilan ettikleri Hatay ili Kırıkhan İlçesi Yalangoz Ortaokulu Okul Aile Birliği Hesabına göndererek okulun ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olacaklarını ifade etti.

8-A sınıf öğrencisi Dicle Nur Mutlu ise depremzede öğrenciler ve kardeş okullarının ihtiyaçları için kermes düzenlediklerini onlara yardımcı olabilmek için arkadaşları aileleri ve öğretmenleri ile hep birlikte çalıştıklarını bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından kermesin açılışı gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kermeste satışa sunulan ürünler kısa sürede tükendi.

Kermesin açılışına Vali Hamza Aydoğdu, İlçe Kaymakamı Naim Akar, Belediye Başkanı Fatih Ünsal, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.