Dolar 32,4790
Euro 34,9431
Altın 2.436,33
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C

Deprem, Emirgazi’de 10 eve hasar verdi

Deprem, Emirgazi’de 10 eve hasar verdi
Aksaray Anadolu AŞ
21 Eylül 2020 17:03

Niğde’deki deprem Konya’nın Emirgazi ilçesindeki 10 eve hasar verdi.

Niğde’nin Bor ilçesi’nde dün akşam meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin hissedildiği Konya’nın Emirgazi ilçesi Demirci Mahallesi’nde 10 evde hasar oluştu. Ağır hasarlı olan 2 evdeki ailenin kalması için de evlerin önüne çadır kuruldu.

AFAD’ın verilerine göre dün saat 22.08’de merkez üssü Niğde’nin Bor ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem komşu iller Aksaray ile Konya’nın Emirgazi ve Ereğli ilçelerinde de hissedildi. Emirgazi ilçesinde ise ilk belirlemelere göre 10 evde hasara neden oldu.

Emirgazi Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın, beraberindeki heyetle Demirci Mahallesi’nde incelemede bulunup, evi hasarlı olanlarla görüştü. Ağır hasarlı olan ve evlerine girilmesine izin verilmeyen 2 ailenin, evlerinin önüne ise Emirgazi Belediyesi tarafından barınmaları için çadır kuruldu.

Evleri hasarlı olan ve çadırda barınmaya başlayan Ayhan Özay, “Evde televizyon izlerken, birden evin hasırından tozlar döküldüğünü ve lambanın sallandığını görünce dışarıya koştuk. Bu sırada elektrikler kesildi. Korku içinde kendimizi dışarı zor attık. Komşulara koştum, ‘acaba yıkılan ev var mı’ diye. Şükürler olsun kimsenin burnu kanamadan kurtulduk. Lakin evlerde çatlaklar meydana geldi” diye konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.