Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Devlet korumasındaki çocukların eğitim başarısı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Koordinasyon Merkezine bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklar eğitimde elde ettikleri başarı ile büyük mutluluk yaşadı..

Devlet korumasındaki çocukların eğitim başarısı
Aksaray Anadolu AŞ
10 Haziran 2017 00:11

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Koordinasyon Merkezine bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklar eğitimde elde ettikleri başarı ile büyük mutluluk yaşadı.

2016-2017 Eğitim ve Öğretim dönemi karnelerin dağıtılmasıyla sona erdi. Devlet koruması altındaki çocuklarda okulların yaz tatiline girmesiyle karne heyecanı yaşadı.

Vali Aykut Pekmez Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk’ten çocuk evlerinde kalan çocukların eğitim durumları hakkında bilgi aldı. İl Müdürü Aktürk; 6 erkek 5 kız toplam 11 çocuğun takdirname ile sınıflarını geçtiğini, 10 kız 7 erkek çocuğun ise Teşekkür belgesi alarak eğitim gördükleri okullardan bir üst sınıfa geçtiklerini belirtti.

TEOG sınavında ise Türkiye genelindeki çocuk evleri arasında Aksaray’dan bir çocuğun Türkiye 14. Olduğunu ifade eden Aktürk’e teşekkür eden Vali Pekmez; çocukları tebrik etti.

TEOG sınavındaki başarılı sonuç ve diğer çocukların başarılarından dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Vali Pekmez; devletin sağladığı imkânlarla her türlü ihtiyaçları karşılanan çocuklardan beklenen tek şeyin okumak ve iyi bir meslek sahibi olarak devletine milletine faydalı olmak için çalışmaları olduğunu belirtti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.