Dolar 32,3341
Euro 35,0774
Altın 2.308,07
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Dijital güvenlik için siber istihbarat çağı

KPMG Türkiye ve PRODAFT bankacılık, havacılık, sigortacılık, e-ticaret gibi kritik sektörlerle birlikte güvenlik stratejisini yenileyen veya …

Dijital güvenlik için siber istihbarat çağı
Aksaray Anadolu AŞ
26 Şubat 2021 17:12

KPMG Türkiye ve PRODAFT bankacılık, havacılık, sigortacılık, e-ticaret gibi kritik sektörlerle birlikte güvenlik stratejisini yenileyen veya yeniden yapılandırmak isteyen kurumlara siber güvenlik hizmeti verecek.

Denetim, vergi ve danışmanlık sektörünün öncü şirketlerinden KPMG Türkiye, siber güvenlik hizmetlerinde çıtayı yükseltiyor. KPMG Türkiye, siber güvenliğin tüm başlıklarında ihtiyaca özel çözümler sunan, siber istihbarat alanında kendi ürün ve teknolojilerini geliştiren PRODAFT ile iş birliğine imza attı.

İş dünyasının teknoloji ve Covid-19’la hızlanan dijitalleşme gündeminde siber ihtiyaçların daha önemli hale geldiğini belirten KPMG Türkiye Bilgi Teknolojileri Danışmanlığı Lideri Alper Karaçar, “Bu nedenle profesyonel hizmet anlayışımızı, alanında en iyi olan uzman ekiplerle birleştirip yüksek standartlarda iş yapmaya özen gösteriyoruz. Siber güvenlik alanında en iyilerden PRODAFT ile iş birliğine giderek entegre bir hizmet sunmaya karar verdik” dedi.

“Kısa süre önce hayatımızda olmayan teknolojileri kullanmaya başladık. İşimizi yapmak için bunları üstelik geliştirerek kullanmaya devam edeceğiz” diyen Karaçar, dijitalleşmenin şirketlere çok farklı pazarlarda farklı kitlelere ulaşma imkanı verdiğini vurgulayarak, şu konuya dikkat çekti:

“Ancak farklı pazarlar ve kitlelere erişim aynı zamanda şirketleri farklı coğrafyalarda siber korsanlığın hedefi haline de getiriyor. Verimlilik veya erişim kolaylığı için atılan her adım şirketlerin siber saldırıya uğrama ihtimal ve şiddetini artırıyor. Teknolojiyi kullanmaya ve her gün daha fazla dijitalleşmeye mecburuz. Ne kadar teknoloji kullanırsak, ne kadar dijitalleşirsek bir o kadar da siber tehditlere açık hale geliyoruz. İş yapma kurallarının yeniden yazıldığı bu dönemde gelişen riskleri değerlendirdik, hem yükselen kavram siber istihbaratta kendini kanıtlamış hem de siber güvenlikte ihtiyaca özel çözümler sunan PRODAFT ile anlaştık. Tecrübe ve alt yapımızı, yüksek teknik kapasiteye sahip bir ekiple birleştiriyoruz. Müşterilerimizin siber ihtiyaçlarına birlikte çözüm üreteceğiz.”

U.S.T.A. ile tehditlere önlem

PRODAFT Yönetici Ortaklarından Onur Eski, KPMG Türkiye ile yaptıkları iş birliğini “Bugün kurumlar için çok önemli bir başlık haline gelen siber güvenlik alanında, klasik yaklaşımlar yerine kaliteli ve yenilikçi çözüm ve hizmetleri farklı sektör ve kurumlara sunmak için birlikte çalışacakları teknoloji odaklı bir iş ortaklığı” şeklinde değerlendirdi. Dijitalleşen şirketlerin gündeminde, siber istihbaratın payının artması gerektiğini kaydeden Onur Eski, şöyle devam etti:

“PRODAFT olarak kurulduğumuz günden beri Siber istihbarat alanında çözümler ve yeni teknolojiler geliştiriyoruz. Bize göre gerçek anlamda siber istihbarat, bir kurum için risk oluşturabilecek siber tehdit faktörlerini, “saldırıya dönüşmeden önce, hazırlık safhasında” tespit edip, bulguları analiz ederek kurumu olası risklere karşı uyarmak ve önlem alma fırsatı sunmak anlamına geliyor. Bu alanda dünyadaki ilk siber istihbarat platformları arasında yer alan ürünümüz U.S.T.A. (Ulusal Siber Tehdit Ağı) ile uzun yıllardır bankacılık, havacılık, e-ticaret, sigortacılık, telekomünikasyon sektörleri başta olmak üzere kritik alt yapılara çözüm sağlıyoruz. Bunun yanı sıra ileri düzey sızma testleri, siber güvenlik tatbikatları, kuruma özel siber güvenlik eğitimleri gibi farklı alanlarda da hizmetler veriyoruz. KPMG Türkiye iş birliğiyle, siber güvenlik stratejisini yenileyen veya yeniden yapılandırmak isteyen farklı sektörlere ve şirketlere henüz tanışmadıkları kalitede siber güvenlik çözümleri sunmaya hazırız.”

Hibya Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.