Dolar 32,3361
Euro 35,1901
Altın 2.247,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Dikişsiz göz ameliyatlarına tekrar başlandı

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi, teknolojinin insan yararına sunduğu son teknolojiye sahip tıbbi cihazları birer birer envanterine kazandırıyor..

Dikişsiz göz ameliyatlarına tekrar başlandı
Aksaray Anadolu AŞ
21 Temmuz 2017 00:40

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi, teknolojinin insan yararına sunduğu son teknolojiye sahip tıbbi cihazları birer birer envanterine kazandırıyor.

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Uzm. Dr. Ahmet Korkmaz, uzun süredir eksikliği hissedilen özellikle mikro cerrahide, katarakt ve diğer göz ameliyatlarında kullanılan ameliyathane mikroskobunun Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kazandırıldığını açıkladı.

Uzm. Dr. Korkmaz; “Ameliyathane mikroskobu ile birlikte dikişsiz gerçekleştirilen katarakt ve göz içi ameliyatları hız kazanacaktır” dedi.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Cengizhan Kılıçaslan’da, ameliyathane mikroskobunun devreye girdiğini ve Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aktif olarak görev yapmakta olan 7 göz hekiminin de FAKO tekniği ile dikişsiz katarakt ameliyatı yapmaya başladıklarını, hastaların mikro cerrahi gerektiren katarakt ve göz içi ameliyatları için Aksaray dışına çıkmalarına gerek kalmadığını söyledi.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Erdoğan Yaşar’da FAKO tekniği hakkında bilgiler aktararak; “Mikroskop altında yapılan ameliyatların süresi 30 dakikaya kadar düşmüştür. Kullanılan son teknoloji ile başarı oranı ve görme kalitesi yükselmiş, yüz güldüren başarılı sonuçlar alınmıştır” dedi.

FAKO YÖNTEMİ NEDİR?

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdoğan Yaşar; “ FAKO tekniği, halkımızın anlayacağı bir dille açıklarsak, ameliyathane mikroskobu altında dikişsiz gerçekleştirilen katarakt cerrahisidir. Katarakt ameliyatları FAKO cihazı tarafından yayılan ultrasonik güç yani ses dalgası ile yapılmaktadır. Ses dalgaları ile katarakt parçalanmakta, FAKO cihazı ile parçalar emilmekte ve boşalan bölge doğala yakın bir sıvı ile doldurulmakta. Ameliyathane mikroskobu ile katarakt ameliyatlarının süresi kataraktın durumuna göre değişmekle birlikte yaklaşık 30 dakikalık bir süre içerisinde yapılmaktadır. Topikal anestezi altında gerçekleştirilen ameliyatlarda hasta ağrı hissetmemekte. Ameliyat göz korneasında açılan 2.6 mm çapında ki kesi ile yapıldığından gözün bütünlüğü bozulmamaktadır. FAKO yöntemi ile yapılan göz ameliyatlarında görme , klasik cerrahi yöntemlere göre daha net olurken, hasta da hızlı iyileşme süreci görülüyor” dedi.

ŞEKER HASTALARI DA GÖZ AMELİYATI OLABİLİYORLAR

Yeni alınan gelişmiş ameliyathane mikroskobu ile FAKO tekniği kullanılarak şeker hastaları da Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, göz içi ve katarakt ameliyatı rahatlıkla olabilecekler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.