Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Diriliş Buluşmaları’nın 11’ncisi düzenlendi

Diriliş Buluşmaları’nın 11’ncisi düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
13 Mart 2024 00:06

İHH’nın düzenlediği Diriliş Buluşmaları’nın 11’ncisi, Filistin ve Doğu Türkistan gündemiyle Nevşehir’de düzenlendi. Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki program yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği’nin 100 kişilik gönüllü ekibi ile katılım sağladığı program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç yaptı. Gazze konusunda herkesin üzerine düşen sorumluluklar olduğunu belirten Oruç, “Açlıktan ölen çocuklarla karşı karşıyayız. Gazze’de 30 binin üzerinde kardeşimiz şehit oldu, yüz bine yakın kardeşimiz yaralandı. Ne yapabiliriz sorusu, en çok muhatap olduğumuz sorulardan biri. Vakıf olarak yapabiliriz dediğimiz ve harekete geçtiğimiz konulardan birinde önemli bir adım atıldı. Gazze’ye gidecek birinci geminin satın alım işlemi gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

‘100 ÜLKEDEN İNSANLAR KATILACAK’

Yeni gemilerin alınması gerektiğini ifade eden Oruç, “Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. İnşallah bayramdan önce ilk gemimiz yola çıkacak. Dünyanın 100 ülkesinden bizimle birlikte bu çalışmada olan vicdan sahibi insanların içerisinde olduğu bir gemiyle yine Gazze’ye gideceğiz” dedi.

‘DOĞU TÜRKİSTAN’DA SOYKIRIM DEVAM EDİYOR’

Oruç’un ardından kürsüye gelen Doç. Dr. Alimcan Buğda, İsrail’in Filistin halkını kendi vatanlarından sürmeye çalıştığının altını çizdi. Buğda, “7 Ekim’den bu yana Gazze büyük bir zulümle karşı karşıya. Maalesef insanlık bu sınavda sınıfta kaldı. Zulüm altındaki bir diğer coğrafya ise Doğu Türkistan. Dünya haritasını açtığımız zaman 35 milyon Müslüman Türk’ün yaşadığı ülkenin adı bile yazmıyor. Çin, Doğu Türkistan’ı işgal ettiği tarihten bu yana sürekli soykırım uyguladı ve uygulamaya devam ediyor. Maalesef Müslüman dünyasında vahdetin olmayışı ve iç çekişmeler sebebiyle bu soykırımı uygulayabiliyorlar. Çin, 2017 yılından beri Doğu Türkistanlıları tamamen hapsetti ve kanlı ideolojileriyle asimile etmeye çalışıyor. Doğu Türkistanlı Müslümanlar, toplama kamplarında kendi inancından, kültüründen, değerlerinden yoksun bırakılmaya çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

‘İSRAİL KINAMALARLA DURMAZ’

Dr. Abdulaziz Kıranşal ise, “Burada tam 155 günden beri dünyanın bütün süper güçlerinin desteklediği işgalcilere karşı mücadele eden kardeşlerimize destek olmak için toplandık. Kardeşlerimiz orada bir yandan bombalarla mücadele ediyorlar, bir yandan açlıkla karşı karşıyalar. İslam ülkeleri Gazze için harekete geçmelidir. Yalnızca protestolarla ve kınamalarla İsrail’in duracağı yoktur. İsrail’in istediği de budur. İsrail istiyor ki, ben işgal edeyim, siz kınayın. Ben şehirleri yakıp yıkayım, siz yeniden imar edin. Ben öldüreyim, siz ağıt yakın. Hayır, biz bunu reddediyoruz. İsrail’e işlediği suçların bedelini ödetecek bir düzen kurulmadıkça dün Suriye’ye, Irak’a, Afrika’ya ağladık, bugün de Gazze’ye ağlıyoruz. O yüzden üzerimizdeki en önemli mesuliyetlerden bir tanesi de İslam ülkelerinin liderlerinin bir araya gelebilmeleri için onları teşvik edebilmek ve cesaretlendirebilmektir” diye konuştu.

‘İSRAİL’İN ASIL PROJESİ, ACZİYETİ KANIKSAMIŞ MÜSLÜMANLARDIR’

Sosyal Doku Vakfı Kurucusu Nureddin Yıldız da, “İşgalci İsrail’in Fıratla Nil arası diye bir hayalinin olduğunu hepimiz biliyoruz. İşgalciler, sadece Fıratla Nil arasındaki toprakların tapusunu mu almaya çalışıyor? Derin düşündüğümüz zaman siyonistler; Gazze, Kudüs ve Akdeniz’de istedikleri gibi tüm Müslümanların hayattan umudunu kesmiş olmasını istiyor. Acziyeti kanıksamış Müslümanlar, İsrail’in asıl projesidir. Her birimiz, umudumuzu, heyecanımızı ve azmimizi daima yüksek tutmanın gayreti içinde olmalıyız” dedi.

‘GAFLETTEN KURTULMALIYIZ’

Yazar Nureddin Soyak ise, dünyanın neresinde olursa olsun tüm Müslümanların mazlumların yanında olması gerektiğinin altını çizdi. Soyak, “Gafletten kurtulmamız gerekiyor. Bunun için de tek yol, Kur’an-ı anlamak ve yaşamakla mümkündür. Gazze’de zulüm devam ediyor. Biz güçlü bir şekilde mazlumların yanında olamadığımız sürece de devam edecektir. Müslümanların birbirlerine sahip çıkmaları gerekiyor” dedi. Program, yapılan konuşmaların ardından sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.