Dolar 32,3308
Euro 35,1814
Altın 2.247,37
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Diyabet hastalarına göz eğitimi verildi

Diyabet hastalarına göz eğitimi verildi
Aksaray Anadolu AŞ
11 Temmuz 2018 19:41

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabet Okulu kapsamında gerçekleştirilen eğitimler aralıksız olarak devam ediyor.

Son olarak Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Enes Uyar tarafından diyabet (şeker) hastalarına diyabetin gözlerde oluşturabileceği komplikasyonlar anlatıldı.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Enes Uyar tarafında yürütülen “Diyabet Hastalarına Göz Hastalıkları Eğitimi Verilmesi” projesi kapsamında, B blok konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime Aksaray merkez ve ilçelerinde yaşayan 24 diyabet hastası katıldı.

Şeker hastaları düzenli göz muayenesi yaptırın

Göz Hastalıkları Uzmanı Uyar, eğitime katılan şeker (diyabet) hastalarına düzenli olarak göz muayenesi yaptırmalarını önerdi. Diyabetin gözlerde oluşturduğu hasarları tedavi etmenin, hastalığın gözlerde yapacağı komplikasyonları önlemekten daha zor olduğunu söyledi. Uyar, diyabetin gözleri nasıl etkilediği ve ne gibi belirtiler gösterdiğini anlatarak hastalardan gelen soruları da tek tek cevapladı.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabet Hemşiresi Hatice Bilen İpek’te, Diyabet Okulunun her ayın son Perşembe günleri toplandığını ve Diyabet eğitimine katılan şeker hastalarına, sırasıyla Dahiliye, Endokrinoloji, Göz Hastalıkları Uzmanları, Diyetisyen, Fizyoterapistler ve Diyabet hemşireleri tarafından düzenli eğitim verildiğini söyledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.