Dolar 32,5419
Euro 34,8971
Altın 2.433,80
BİST 9.771,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Diyanet İşleri Başkanlığı heyetinden Rektör Şahin’e ziyaret

Diyanet İşleri Başkanlığı heyetinden Rektör Şahin’e ziyaret
Aksaray Anadolu AŞ
13 Şubat 2019 00:58

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kampüse içine caminin de yer aldığı bir külliye kazandırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç ve İl Müftüsü Cemalettin Bal, Rektör Şahin’i ziyaret etti. Kampüsün giderek büyüdüğünü ve gelecek yılları göz önünde bulundurarak büyüme planlarını hazırladıklarını kaydeden Şahin, bu manada kampüse caminin de yer aldığı ama ayrıca Somuncu Baba Tarih ve Kültür Araştırmaları Merkezi, Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Geleneksel Türk El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Okçuluk Uygulama ve Araştırma Merkezi gibi çok sayıda birime de ev sahipliği yapabilecek bir külliye inşa edilmesine yönelik gayret gösterdiklerini söyledi. A Giriş Kapısı yanındaki alana bu külliyenin inşa edilmesi düşüncesinde olduklarını belirten ASÜ Rektörü, “Çalışmaya dair detayları yaptığımız çeşitli ziyaretlerle netleştirmeye çalışıyoruz. El birliği ile ortaya güzel işler çıkarmak arzusundayız. Diyanet İşleri Başkanlığı Genel Müdürlerimiz ve Sayın Müftümüzle de bu hususa dair görüşmeler yaptık. Kendilerine, gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Makamda gerçekleşen ziyaretin ardından, caminin yapılması planlanan alan gezildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.