Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Donmuş şelalede nefes kesen tırmanış

Kısa adı HASDAK olan Hasandağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü faaliyetlerine aralıksız olarak devam ediyor.

Donmuş şelalede nefes kesen tırmanış
Aksaray Anadolu AŞ
7 Şubat 2017 09:36

Kısa adı HASDAK olan Hasandağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü 20 kişiden oluşan bir ekip önce Çardak-Ilısu kış doğa yürüyüşünün ardından Ilısu köyü gelin kayası bölgesinde sulama kanalından sızan sularla mevsimlik oluşan donmuş şelaleye nefes kesen bir tırmanış gerçekleştirdiler.

Kısa adı HASDAK olan Hasandağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü faaliyetlerine aralıksız olarak devam ediyor. Kulüp faaliyetleri kapsamında geçtiğimiz günlerde Niğde iline bağlı Çardak köyünden geçen Melendiz çayı takip ederek Aksaray Ilısu köyüne ulaştı. Rota boyunca zaman zaman 50 cm aşan karla kaplı zeminlerde ve dört mevsimin yaşandığı yürüyüş başlangıcında başlayan kar, sisli bir havayla birlikte öğle vakti açan güneş ardından sadece çevrede yaşayan kişilerin bildiği doğa harikası buzul manzarası eşliğinde faaliyetlerini bitirdiler.

Aksaray gelen Ülkemiz ve Dünyaca ünlü dağcı sporcumuz Tunç FINDIK Ilısu köyü gelin kayası bölgesinde sulama kanalından sızan sularla mevsimlik oluşan donmuş şelaleye İç Anadolu bölgesin de ilk defa donmuş şelaleye nefes kesen bir şelale tırmanışı gerçekleştirdi.

Kulüp başkanı Şahin KOÇAK “Kulüp etkinliklerini düzenli bir şekilde yürütmeye devam şehrimizin turizm potansiyeli, sosyal ve sportif anlamda ihtiyaç duyulan kurumsal yapıyı oluşturmak için tüm arkadaşlarımızla birlikte çalışarak şehrimize değer katmak amacıyla gayret sarf ettiklerini ifade etti.”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.