Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Dr. Burkay Adalığ’ın ikinci kitabı İMBİKTEN KADEHE 2 dalda Gourmand Awards 2021 ödülü kazandı

Geçtiğimiz Aralık ayında Dr Burkay Adalığ’ın yazdığı ve Epsilon Yayınevi tarafından yayımlanan, distile içki kültürü ve kokteyller üstüne bugüne …

Dr. Burkay Adalığ’ın ikinci kitabı İMBİKTEN KADEHE 2 dalda Gourmand Awards 2021 ödülü kazandı
Aksaray Anadolu AŞ
3 Mart 2021 20:12

Geçtiğimiz Aralık ayında Dr Burkay Adalığ’ın yazdığı ve Epsilon Yayınevi tarafından yayımlanan, distile içki kültürü ve kokteyller üstüne bugüne kadar yazılmış en kapsamlı Türkçe referans kitabı olan “İmbikten Kadehe: Distile İçkiler Dünyası”, “Spirits” ve “Cocktails” kitapları kategorilerinde dünyanın en prestijli yeme içme kitapları ödülü olan 2021 Gourmand Awards Winners listesine girdi.

Burkay Adalığ’ın geçen sene 2020 Gourmand Awards Winner ödülü alan “Meleklerin Payı: Bir Viski Macerası” adlı kitabından tam 1 sene sonra yine Epsilon Yayınevi’nden yayımladığı İMBİKTEN KADEHE: DİSTİLE İÇKİLER DÜNYASI kitabı da 2021 Gourmand Awards’da 2 dalda Winner ödülü aldı.

Dr. Burkay Adalığ bu kitabında sadece viskiyi değil, dünyanın bütün distile içkilerini anlatıyor. Votkadan tekilaya, cinden roma bütün distile içkilerin anlatıldığı kitapta milli içkimiz rakı tabii ki başrolde. Türkiye’de bir ilk olan “Türkiye’nin Rakıları” tablosu elliye yakın farklı rakı markamızı üretim özellikleriyle, benzerlik ve farklılıklarıyla okuyucuya aktarıyor.

Kitapta, içkilerin imbikten kadehlerimize kadar uzanan yolculuğunun tüm aşamalarına, son yıllarda ‘tadım turları’ ile turizm sektöründe de adından söz ettiren damıtımevlerine ve hoşumuza giden o tatları yaratan başdamıtımcılara da yer veriliyor.

Kitabın en ilginç yanlarından biri de severek içtiğimiz kimi içki markalarının birbirinden enteresan hikâyeleri. Smirnoff votkanın kurucularından Vladimir Smirnov’un Rus Devrimi’nin ardından, idam cezasından kaçarak 1920 senesinde İstanbul’a gelip 4 yıl kadar Galata’da yaşaması, yine herkesin tanıdığı Absolut’un kurucusu Lars Olsson Smith’in damadının Osmanlı İmparatorluğu’nun büyükelçilerinden biri olması kitaptaki ilginç bilgilerden sadece bazıları.

Tekel tarihi, İçki Dünyasındaki Ünlüler, Dünya İçki Sektörü, İçki Pazarlaması, Evde Kokteyl gibi bölümleriyle de ilgi çeken İmbikten Kadehe: Distile İçkiler Dünyası, baskı öncesi açılan ön satışta 1 günde 1500 siparişle kendi alanında da bir rekora imza attı.

Dr Burkay Adalığ konuyla ilgili olarak şunları belirtti:

“İlk kitabım Meleklerin Payı’nın okuyuculardan büyük ilgi görmesinin ve 3. Baskıya kadar ulaşmasının ardından 2020 Gourmand Awards kazanarak yurtdışında da takdir görmesi beni çok mutlu etmişti. Tam 1 sene sonra 2. Kitabım İmbikten Kadehe ile 2021 Gourmand Awards’da 2 dalda ödül almak ve komite tarafından kitabımın “outstanding” (muhteşem) “real masterpiece” (gerçek bir başyapıt) gibi sıfatlarla övgü alması benim için büyük gurur kaynağı oldu”

Meleklerin Payı Hakkında:

Meleklerin Payı: (İng: Angels’ Share) Alkol olgunlaşırken her yıl fıçıdan buharlaşan hacme verilen ad. İskoçlar buharlaşan alkolün meleklere gittiğine ve bunun karşılığında müthiş viskiler elde ettiklerine inanmaktadır.

Meleklerin Payı 2013 yılı Kasım ayında Dr Burkay ADALIĞ tarafından kuruldu. Türkiye’nin ilk viski ve İskoçya kültürü blogu olan meleklerinpayi.com 2014 yılında Whisky Blogger of The Year yarışmasında 5 finalist arasına kaldı. 2016 yılında dünyanın en önemli viski referans kitaplarından sayılan Malt Whisky Yearbook’a Türkiye’den giren ilk site olmayı başaran Meleklerin Payı aynı yıl Altın Örümcek Web Ödülleri’nde de Türkiye’nin En İyi Blogu seçildi. Marketing Türkiye dergisi Meleklerin Payı’nı Yılın En İyi Siteleri arasında listeledi. Meleklerin Payı şu anda dünyanın en çok ziyaret edilen viski kültürü siteleri arasında 4. sıradadır.

Dr Burkay Adalığ Hakkında:

Dr. Burkay Adalığ, içki kültürüyle H.Ü. Tıp Fakültesi’nde okuduğu yıllarda tanıştı. Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanlığını tamamlayan Adalığ 18 yıl uluslararası ilaç firmalarında yöneticilik yaptıktan sonra tutkusuna daha fazla zaman ayırmak için kurumsal hayata veda etti.

Dr. Adalığ, 2013 yılında Türkiye’nin ilk viski blogu olan meleklerinpayi.com’u kurdu. Önce Türkiye’nin, ardından dünyanın en çok ziyaret edilen siteleri arasına giren meleklerinpayi.com, 2016 yılında dünyanın önemli viski referans kitaplarından olan Malt Whisky Yearbook’ta listelendi. 2015 yılında Amerika’da Blog of the Year’a aday gösterilen ve 2016 yılında Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Yılın En İyi Kişisel Web Sitesi ödülünü alan meleklerinpayi.com, 2018 yılında dünyanın en etkili blogları arasında listelendi ve Dr. Burkay Adalığ tüm dünyadan seçilen 16 kişiyle birlikte Most Influential Bloggers listesine girdi. 2019 yılında IWSC Yılın İletişimcisi ödüllerinde finale kalan Dr. Burkay Adalığ İskoçya’nın en prestijli unvanlarından olan Keeper of the Quaich 2020 adayıdır. Scotch Malt Whisky Society, Institute of Brewing and Distilling ve Irish Whiskey Association üyesidir.

Dr. Burkay Adalığ, 2019 yılında MEPA Eğitim, Danışmanlık ve Organizasyon firmasını kurdu. Kişi ve kurumlara özel eğitim programları düzenlemekte, strateji danışmanlığı yapmaktadır. MEPA Consultancy, British Chamber of Commerce in Turkey üyesidir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.