Dolar 32,6286
Euro 34,7879
Altın 2.511,81
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Dünya Çevre Günü’nde çok sayıda fidan toprakla buluştu

Dünya Çevre Günü’nde çok sayıda fidan toprakla buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
6 Haziran 2020 23:12

Aksaray Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası dolayısı ile Yavuz Sultan Selim Mahallesi Ve Nakkaş Mahallesinde bulunan Camilerin avlusuna çam fidanı dikti.

Yavuz Sultan Selim Mahallesinde bulunan Hz Hamza Cami avlusunda ve Nakkaş Caddesi üzerinde bulunan Hulusi Altın Külliyesinin avlusuna çok sayıda fidan dikti. Cami avlularında Fidanları toprakla buluşturan Belediye ekipleri camide ve bulundukları mahallelerde çevre temizliği de yaptılar.

Aksaray Belediyesi, halkın çevre bilincinin geliştirilmesi ve kamuoyunda çevreyle ilgili konularda farkındalık oluşturulması amacıyla çeşitli çalışmalar yapıyor. Çalışmalar kapsamında Belediyenin tüm birimlerinin desteği ile fidan dikme, hayvan besleme, çim sulama ve yeşil alanlarda peyzaj çalışmaları yapılıyor.

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası dolayısı ile yerel yönetimler olarak yürütülen çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ’’Yerel yönetimler olarak 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası dolayısı ile farkındalık oluşturmak için bir dizi çalışmalara başladık. Gelecek nesillere daha yeşil bir Aksaray bırakmak için göreve geldiğimizden beri çeşitli kampanyalar adı altında toprakla buluşturduğumuz fidanlar binlere ulaştı. Diktiğimiz fidanlara ve oluşturduğumuz yeşil alanlara karşı vatandaşlarımızın da duyarlılık göstermesi ve bu alanları koruması önem arz etmektedir.’’ Dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.