Dolar 32,3157
Euro 35,1159
Altın 2.292,25
BİST 9.058,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Düzenlenen konferansta GBS’nin detayları anlatıldı

Düzenlenen konferansta GBS’nin detayları anlatıldı
Aksaray Anadolu AŞ
28 Aralık 2021 11:51

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, girişimcilik ve siyasetin en zor çalışma alanları arasında olduğunu söyledi.

Girişimci Bilgi Sistemi (GBS) konulu konferansın açılışında konuşan Rektör Şahin, ASÜ ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında, Bakanlığın hizmete açtığı GBS’nin ortaklaşa kullanımı kapsamında bir protokol imzalandığını anımsattı ve bu konferansla sürecin bütününün kapsamlı biçimde anlatmayı hedeflediklerini belirtti.

Girişimciliğin dışarıdan bakıldığı gibi kolay bir iş olmadığını kaydeden Prof. Şahin, “Kanaatimizce girişimcilik ve siyaset en zor çalışma alanları arasındadır. Girişimci; sermaye sahibi, mülk sahibi ve emek unsurlarını buluşturan bir ekosistem kuruyor ve bunun sürekliliğini sağlıyor. Bu, dışarıdan bakıldığı kadar kolay değil. Siyasette de işler çok kolay olmuyor. Bazen birkaç kişi arasındaki fikir farklılıklarını bile ortak bir noktada buluşturmak çok zorken, siyasetçiler toplumun farklı kesimlerini ikna etmek ve güveni sürekli ayakta tutmak için çalışıyor” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, açıklamasına GBS’yi tanımlayarak başladı. GBS’nin ulusal ve uluslararası ölçekte, karar alıcılar ve araştırmacılara yönelik güvenilir ve bütünleşik bir veri kaynağı olduğunu dile getiren Ar, “Verileri, sağladığımız kurumlara veya araştırmacılara güvenilir, bilimsel, gizliliğe dikkat ederek, esnek ve hızlı biçimde sunmaya gayret gösteriyoruz. GBS’den sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, araştırmacılar, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler ile diğer kamu kurumları faydalanabiliyor” dedi.

Konferans, yasal altyapı, ilkeler, veri kaynakları, veri alanları, veri sınıflandırmaları, açık veri, toplulaştırılmış veri, mikro veri, veriye erişim ve çalışma sonucunun alınması süreçlerinin anlatılması ve soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

Programın son bölümünde Rektör Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar’a, Üniversitenin internet altyapısının güçlendirilmesi noktasında yürütülen çalışmalara sağladığı desteklerden dolayı teşekkür etti ve plaket takdiminde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.