Dolar 32,4390
Euro 34,7386
Altın 2.446,03
BİST 9.909,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 21°C

E-Aksaray Ansiklopedisi hazırlanıyor

E-Aksaray Ansiklopedisi hazırlanıyor
Aksaray Anadolu AŞ
26 Kasım 2020 20:08

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, e-Aksaray Ansiklopedisi için elektronik ortamdaki hazırlıkların başladığını, 2021 yılından itibaren sürecin hızlanacağını ve Aksaray’a özgü, bilimsel denetimden geçmiş, özet ve anlaşılır bir külliyatın şekillenmeye başlayacağını söyledi.

ASÜ Senato Toplantısı öncesinde, bu yıl elektronik ortamda gerçekleştirilen “Beşinci Aksaray Sempozyumu”nun düzenlenmesine ve başarıyla tamamlanmasına katkıda bulunan isimlere “Teşekkür Belgesi” takdimi yapıldı.

Burada kısa bir konuşma yapan ASÜ Rektörü Şahin, Sempozyumun, Aksaray’ın tüm detaylarının çalışıldığı bir organizasyon olduğunu ve burada ortaya çıkan bilgilerle bir e-Aksaray Ansiklopedisi oluşturmak istediklerini belirtti. Buna ilişkin elektronik ortamdaki hazırlıklarının başladığını da kaydeden Prof. Şahin, “2021’den itibaren olabildiğince hızlı bir şekilde e-Aksaray Ansiklopedisi ilerleyecek. Burada, pek çok yerde bulunabilecek bilgilerden ziyade, Aksaray’la ilgili olan, farklı disiplinleri içeren kişi, kurum, olay ve kavramlara odaklanacağız. Örneğin; jeoloji dendiğinde bir Hasan Dağının veya Ihlara Vadisinin; mimari dendiğinde bir Ulu Caminin; edebiyat dendiğinde Aksaraylı bir yazarın, şairin; spor dendiğinde iz bırakmış Aksaraylı bir sporcunun; siyaset dendiğinde Aksaray’ın yerel idarecilerinin, siyasetçilerinin; ziraat dendiğinde yöreye has bitkilerin; tarih dendiğinde Aksaray’a dair olayların bu ansiklopedide yer alması lazım” dedi.

Aksaray Sempozyumu’nun başlangıçta sosyal bilimler ağırlıklı olduğunu, bu yıl ise kapsamın genişletildiğini anımsatan Şahin, bu durumun, Aksaray’la alakalı, farklı bilimsel disiplinleri içeren çalışmalara erişmeyi sağlayacağını ve böylece ansiklopedi içeriğinin genişleyeceğini belirtti.

Ansiklopedideki bilgilerin özet ve anlaşılır bir biçimde olmasına özellikle dikkat edileceğini kaydeden ASÜ Rektörü, “Olmayanı yazmak ve Aksaray’la anılan olgular üzerine yoğunlaşmak gerekiyor. Bir sıfırdan büyüktür ve ilk madde yazıldığında, başladığımız yerden daha iyi bir yerdeyiz demektir. Aradan zaman geçtikçe yazılan madde sayısının arttığını ve ortaya çok güzel bir ürünün çıktığını görmeye başlayacağız” dedi.

Rektör Şahin, konuşmasının ardından, Sempozyumun başarıyla düzenlenmesine katkıda bulunan isimlere “Teşekkür Belgesi” takdiminde bulundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.