Dolar 32,5453
Euro 34,9629
Altın 2.424,97
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 31°C
Az Bulutlu
Aksaray
31°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 28°C
Cts 25°C
Paz 25°C

E-Ticaret Yazılımı Nedir, Nasıl Olmalıdır?

E-Ticaret Yazılımı Nedir, Nasıl Olmalıdır?
Aksaray Anadolu AŞ
11 Nisan 2022 15:47

E-ticaret yazılımı nedir sorusuna yanıt vermeden önce e-ticaretten bahsetmek daha doğru olur. Dijital dünyada üretici ve tüketiciyi tek bir noktada buluşturan platformlara e-ticaret adı verilir. E-ticaret siteleri online alışveriş yapma imkânı sunan web siteleridir. Bu tarz sitelerde reel mağazalarda elde edebileceğiniz her türlü ürünü bulabilir ve satın alabilirsiniz. Kullanıcılara keyifli bir deneyim yaşatan e-ticaret sitelerinin oluşturulmasındaki temel yapı taşı da e-ticaret yazılımlarıdır. Bir e-ticaret sitesinin açılması için iyi bir yazılıma gereksinim duyulur. Günümüz piyasa koşullarında eticex.com sitesi kullanıcılara en iyi deneyimi sunar.

E-Ticaret Yazılımının Modülleri Nasıl Olmalıdır?

E-ticaret yazılımı firmanın satacağı ürünlere ve sektörüne göre farklılık gösterir. Ancak genel bağlamda e-ticaret sitesi oluştururken kullanılması gereken temel modüller şu şekildedir;

  • Markaya özgü, profesyonel ve özgün bir tasarım,
  • Mobil uyumlu tasarım,
  • Filtreleme modülü,
  • Stok takip modülü,
  • Sipariş takip modülü,
  • Site içerisinde yayınlanmış iade, satış, gizlilik ve güvenlik sözleşmeleri,
  • Haber ve duyuru modülü,
  • 3D güvenlik alışveriş modülü,
  • SSL ve 128bit şifreleme yöntemleriyle oluşturulmuş güvenli alışveriş,
  • Kupon ve hediye çeki modülü,
  • Sınırsız ürün ekleme modülü,
  • Üyelik oluşturma portföyü,
  • Üye takip modülü,
  • Kargo takip modülü

Tüm bu modülleri bir e-ticaret yazılımının sunması gerekir. Çünkü yukarıdaki modüller e-ticaret yapabilmek için olmazsa olmaz kriterlerdir. Piyasada yer alan onlarca firma arasından eticex.com sizlere bu bağlamda en iyi şekilde e-ticaret paketleri sunar.

e-ticaret

E-Ticaret Yazılımı Nasıl Olmalıdır?

E-ticaret yazılımının kullanıcıyı tatmin etmesi için birtakım özellikleri taşıması gerekir. Aşağıda alt başlıklar halinde bir e-ticaret yazılımının taşıması gereken nitelikleri görebilirsiniz.

Güvenilir Olmalıdır

E-ticaret sitelerinde en ortak nokta güvenilir olmaktır. Sunucularda herhangi bir sorun ile karşılaşmamak için sitenin alt yapısı sağlam olmalıdır. Ortaya çıkabilecek herhangi bir saldırı ve virüs için gerekli programların kullanılması gerekir. Böylece oluşabilecek veri kayıplarının da önüne geçilmiş olunur.

Arama Motoruna Yönelik Olmalıdır

E-ticaret yazılım türlerinin kesinlikle siteyi Google sıralamasında yükseltmesi gerekir. Otomatik olarak site haritası oluşturulmalı ve bu harita tüm arama motorlarında tanınır olmalıdır. Sitenin kesinlikle SEO eklentisine sahip olması gerekir. Çünkü SEO, arama motorlarında üst sıraya çıkmanızda olmazsa olmazdır.

Geliştirilebilir Tasarım Özelliklerine Uygun Olmalıdır

Sitenizde bugün kullanmakta olduğunuz e-ticaret yazılımları ilerleyen senelerde etkisini yitirebilir. Bu nedenle e-ticaret yazılımının geliştirilebilir olması şarttır. Son teknolojiye uyarlanmış tasarımların yer alması gerekir.

Yönetim Paneli Kullanışlı Olmalıdır

E-ticaret sitelerinde 3 ana bölüm sık kullanılır. Bunlar ürün ekleme, kargo ve sipariş takibidir. Öncelikle bu alanların rahat kullanılabilir olması gerekir. Müşteriler de kargo ve ürün stok takibini rahatça yapabilmelidir.

Sanal Pos ve Alternatif Ödeme Seçenekleri Bulunmalıdır

Tüketiciler açısından e-ticaret sitelerinde farklı ödeme seçenekleri oldukça önemlidir. Sitenizde hem kapıda ödeme hem de kredi kartı ile ödeme gibi farklı alternatifleri bulundurmanız gerekir. Kredi kartıyla ödeme seçeneği sunuyorsanız 3D Security ödeme yöntemini de sunmanız gerekir.

Yazılımın Ayrıcalıklı Olması Gerekir

E-ticaret yazılımının mutlaka ayrıcalıklı olması gerekir. Geniş opsiyon yöntemi, müşteri sipariş analizi, toplu mail gönderimi, aktif kullanıcılar, sanal pos detayları, kullanıcıların güvenliği ve anlaşmalı bankalar gibi detayların hazır olması gerekir.

Sizler de e-ticaret sitenizin kusursuz olmasını istiyorsanız https://www.eticex.com/ sitesinden bilgi ve hizmet alabilirsiniz. Son derece uygun fiyatlarda müşterilerine hizmet kalitesi sunan bu firma ile muhteşem bir e-ticaret yazılımına sahip olabilirsiniz. Yazılım çeşitleri ve sitenizin organizasyonu için firma ile iletişime geçebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.