Dolar 32,4443
Euro 34,7476
Altın 2.435,09
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 21°C

Eğitim yatırımları artarak devam ediyor

Aksaray’da artan öğrenci sayısı ve şehir merkezinde kalan okullardaki sıkışıklığın giderilmesine yönelik eğitim yatırımları devam ediyor..

Eğitim yatırımları artarak devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
3 Kasım 2015 15:28

Vali Şeref Ataklı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Özel İdaresi kaynakları kullanılarak geleceğe yönelik olarak eğitim yatırımları planlamalarının devam ettiğini söyledi.

Merkez Kız İmam Hatip Lisesini ziyaret eden Vali Ataklı, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve okul müdürü Mehmet Çekiç’ten bilgi aldı.

850 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Kız İmam Hatip Lisesinin 200 öğrencilik yurdu ile 32 derslikli yeni binasına ikinci dönemde taşınacağını ifade eden Vali Ataklı, Aksaray Anadolu Lisesi karşısındaki Kanuni Anadolu İmam Hatip Erkek Lisesinin ise Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin boşaltacağı Merkez İmam Hatip Lisesine taşınacağını söyledi.

Kanuni Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesinin boşaltacağı binanın ise ortaokul olarak düzenleneceğini belirten Vali Ataklı, okullarda daha rahat fiziki şartlarda eğitim ve öğretim verileceğini söyledi.

—Başarının temelinde okumak, anlamak, akletmek ve düşünmek var

Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde bazı sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle görüşen Vali Ataklı öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilere geleceğe yönelik hedeflerini soran Vali Ataklı, ‘’Hayatta var olmanın önemli sebepleri vardır. Bu hayatta en büyük varlık sebebimiz iyi bir insan iyi bir Müslüman olmaktır.” dedi.

İnsanların kendisi ile barışık olmasının başaranın elde edilmesinde bir temel olduğunu belirten Vali Ataklı; “Yaptığınız öğrenciliği mutlu olarak severek yapacaksınız. Sevmeden insanın kendisine ve başkalarına faydalı bir sonuca ulaşması mümkün değil. İnsanın kendisi ile barışık olması, yapıp ettiği işleri sevmesi başarının temelidir. Bize verilen bir zaman imkânlar var. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım. Okuyabildiğimiz kadar kitap okumalıyız. Bunlar mesleki, kültür, fikir kitapları olmalı. Aklederek, düşünerek, anlayarak okuyalım ve kendimizi geliştirelim. Ondan sonra hayatta ne olmak istiyorsak hangi mesleği yapmak istiyorsak onu seçebiliriz.’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.