Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Eğitime ışık tutacak fikirler TEKNOFEST Eğitim Teknolojileri Yarışmasında

Birinci, orta, lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile mezunların katılabildiği müsabakada gençlerden prototip eser …

Eğitime ışık tutacak fikirler TEKNOFEST Eğitim Teknolojileri Yarışmasında
Aksaray Anadolu AŞ
17 Şubat 2021 17:24

Birinci, orta, lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile mezunların katılabildiği müsabakada gençlerden prototip eser, eğitsel yazılım, eğitsel oyun, eğitsel simülasyon ve yenilikçi teknolojiler üzerinde projeler geliştirmesi bekleniyor. Tüm dünyayı tesiri altına alan pandemi nedeniyle eğitimde de ortaya çıkan yeni olağan sürece parlak fikirleriyle ışık tutacak gençler müsabakaya 28 Şubat’a kadar müracaat yapabiliyor.

 

Eğitim Teknolojileri Müsabakasında, öğrenmede verimliliği en üst düzeyde tutarak, öğrencilerin çevrim içi yahut çevrim dışı öğrenme platformlarında kullanabileceği bilgisayar dayanaklı yahut taşınabilir kullanıma uygun tahliller üretmeleri kıymetlendirme kriterleri ortasında yer alıyor. Birebir vakitte okulda edinilen bilgileri ve öğrenmeyi destekleme ve pekiştirme yapabilme için geliştirilmiş uygulamalar, anlaşılması güç hususları kolay ve tesirli usullerle ve bir senaryo dahilinde eğitsel yazılımlar geliştirmeleri de öteki kriterleri oluşturuyor. 

 

Eğlenerek öğrenmeyi amaçlayan eğitsel oyunlar, fizikî ortamda uygulanabilen deneyler, etkinlikler, dijital ortamda denemeye imkan sunan simülasyonlar, yer ve vakit kısıtı olmaksızın, farklı yerlerde olan müze, stant ve bilim merkezleri üzere informal öğrenme ortamlarında öğrenme sağlayabilen sanal ortam uygulamaları yarışta öne çıkan başlıklar ortasında yer alıyor. Tüm bunlara paralel olarak öğrencilerden belirlenmiş bir eğitim programı dahilinde ve interaktif bir halde uygulama yapabileceği etkileşimli içerikler üzere dijital uygulamalar geliştirmesi de bekleniyor. İlkokul ve lise düzeyinde birincilerin 12.000 TL, ikincilerin 7.000 TL, üçüncülerin 4.000 TL, üniversite düzeyinde ise birincinin 15.000 TL, ikincinin 10.000 TL ve üçüncünün 5.000 TL ödül alacağı müsabakada dereceye girenler mükafatlarını 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde Atatürk Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST’te alacaklar.  

 

TEKNOFEST Gençleri Meslek Hayatına Hazırlıyor

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, Teknoloji Yarışlarına katılan gençlere hem şahsî hem de mesleksel maharetlerini geliştirmeleri için pek çok imkan da sunuyor. Yarışlara katılan gençler Türkiye’nin önde gelen teknoloji firmalarına düzenlenen teknik seyahatlere katılma ve alanında uzman bireylerle tanışarak network kazanma fırsatı yakalıyor. Projelerini hayata geçirebilmeleri için gereç dayanağının yanı sıra finalistlere eğitim kampı, ulaşım ve konaklama dayanağı de sağlanıyor. Türkiye’nin önde gelen teknoloji kurumlarında staj yapma imkanı da sunan TEKNOFEST, gençlere parlak bir geleceğin kapılarını açıyor. Gençlerin ulusal teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin arttırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine takviye olmak için bu yıl ön eleme basamağını geçen kadrolara toplamda 5 Milyon TL’nin üzerinde gereç takviyesi sağlanıyor. TEKNOFEST’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan kadrolar ise  5 Milyon TL’nin üzerinde mükafatın sahibi olacak.

 

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Şenliği Türkiye Teknoloji Grubu Vakfı ve T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin de olduğu 67 paydaş kurum ile birlikte düzenleniyor. 21-26 Eylül tarihleri ortasında tekrar İstanbul’da gerçekleşecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Şenliği TEKNOFEST’in bir kesimi olmak ve müracaatlarınızı gerçekleştirmek için https://teknofest.org/yarismalar.html adresini ziyaret etmeniz kâfi olacak.

Hibya Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.