Emekli Öğretmen Ethem Çorakçı vefat etti
Aksaray’ın köklü ailelerinden Çorakçı ailesinin büyüklerinden, emekli öğretmen Ethem Çorakçı, 82 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Aksaray sevdalısı olarak tanınan ve şehir için her zaman elini taşın altına koyan Ethem Çorakçı’nın vefatı, şehirde derin bir üzüntü yarattı.
Ethem Çorakçı, hayatı boyunca eğitimci kimliğiyle sayısız öğrenciye ışık tutmuş, emekli olduktan sonra da Aksaray için her fırsatta çaba göstermiş bir isimdi. Aksaray’ın gelişimi için atılacak adımlarda ön saflarda yer alan Çorakçı, çevresinde sevilen, saygı duyulan bir şahsiyetti.
Ethem Çorakçı, emekli öğretmen Gönül Çorakçı ile evli olup iki evlat sahibiydi. Çocuklarından biri, Aksarayspor’un eski futbolcularından, antrenörlerinden ve başkanlarından Cem Çorakçı’dır. Cem Çorakçı’nın Aksarayspor için yaptığı çalışmalar da babasının izinden gittiğinin bir göstergesi oldu.
Ethem Çorakçı’nın cenazesi, bugün öğle namazına müteakip Somuncu Baba Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Ervah Kabristanlığı’na defnedilecek.
Aksaray’ın değerli ismi Ethem Çorakçı’ya Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Mekânı cennet olsun..
