Dolar 32,3862
Euro 35,0429
Altın 2.326,30
BİST 9.137,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Emlak, İlan Reklam ve Çevre Vergisi’nde 2.taksit ödemeleri başladı

Emlak, İlan Reklam ve Çevre Vergisi’nde 2.taksit ödemeleri başladı
Aksaray Anadolu AŞ
12 Kasım 2015 18:28

Aksaray Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Aksaray Belediyesi sınırları içinde emlak sahibi olan vatandaşlarımızın Emlak ve işyeri sahiplerinin Çevre Temizlik İlan Reklâm vergileri 2. Taksiti Aksaray Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü veznelerinden ve www.aksaray.bel.tr adresine girerek e- belediye sisteminden vergilerini kolaylıkla yatırabileceği gibi 238378 numaralı posta çeki hesabından ödeme imkânına da sahiptir. Ayrıca Vatandaşlarımız  Kredi Kartı ile de borçlarını ödeyebilirler. Bilindiği gibi evlerden çevre temizlik vergisi tahsili su faturalarıyla tahsil edilmekte, ancak işyerlerinin çevre temizlik vergileri ayrı olarak belediyemizce tahsil edilmektedir. Bu nedenle işyeri sahibi vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz ve cezalı duruma düşmeden vergilerini yatırmalarını sağlıyoruz.’ dedi.

Vatandaşlarımızın geçmiş yıllara ait birikmiş Emlak, Çevre Temizlik, İlan Reklam vergilerini de aynı yukarda belirtilen şekilde yatırabileceklerini belirten Mali Hizmetler Müdürü Mesut Çelik; ‘Vatandaşlarımızdan ricamız vergilerini süresi içerisinde son gün olan 30.11.2015 PAZARTESİ’’ Gününe bırakmadan bu günler içinde yatırmalarıdır. Vatandaşlarımız vergilerini zamanında yatırırlarsa son günlerde izdiham nedeniyle vergilerini yatırırken zorluk çekmezler.”  dedi.

Ayrıca Vatandaşlarımız gayrimenkul alımlarında Belediyemize yeni beyan vermekle yükümlüdürler. Tapu ve nüfus cüzdan fotokopileriyle Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğüne gelerek gerekli işlemleri yaptırabilirler

Yeni alınan gayrimenkul ile ilgili beyanname işlemleri o yılsonuna kadar verilmelidir. Aksi halde vatandaşlarımız usulsüzlük ve vergi ziya cezası ödemek zorundadırlar.

Satışlardan dolayı vatandaşlarımız vergilerini düşürerek, mükellefiyetlerini sona erdirebilirler.

Yeni açılan işyerlerine ait Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergileri için beyanname ve bildirim vermek zorundadırlar. Adres değişikliği yapan veya işyerlerini kapatan mükelleflerimiz Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğüne gelerek gerekli işlemleri yaptırmakla yükümlüdürler.

Açıklamada son olarak Vergilerini zamanında yatırmayanların gecikme zammı ödemek zorunda kalacağı bilgisine yer verildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.