Dolar 32,4775
Euro 34,5485
Altın 2.475,37
BİST 9.542,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 24°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Emniyetten motosiklet ve kask kullanımı uyarısı

Aksaray Emniyet Müdürlüğü, yaz mevsiminin gelmesi ile artan motosiklet kullanımı nedeniyle sürücüleri kask takmaları yönünde uyardı.

Emniyetten motosiklet ve kask kullanımı uyarısı
Aksaray Anadolu AŞ
5 Nisan 2017 16:58

Aksaray Emniyet Müdürlüğü, yaz mevsiminin gelmesi ile artan motosiklet kullanımı nedeniyle sürücüleri kask takmaları yönünde uyardı.

Trafik düzeni ve güvenliğini tesis ederek vatandaşlarımızın güvenli, rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak teşkilatımızın öncelikli görevleri arasındadır. Her yıl çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği veya yaralandığı trafik kazalarının azaltılmasında trafik denetimlerinin önemi daha da artmaktadır.

Trafik denetimlerinin önemli bir bölümünü motosiklet sürücüleri üzerindeki “Kask Denetimi” oluşturmaktadır. Bisiklet ve motosiklet sürücüleri, kaza anında doğrudan darbeye maruz kalmalarından dolayı savunmasız ve incinebilir yol kullanıcıları olarak nitelendirilmektedirler.

Bu sürücülerin kaza anında korunması için özel tasarlanmış kıyafetleri giymelerinin yanı sıra koruyucu bir başlığı doğru şekilde kullanmaları çok önemlidir. 2016 yılında ilimizde meydana gelen bisiklet, elektrikli bisiklet ve motosiklet kazalarında 252 kişi yaralanmıştır.

Bisiklet, motosiklet vb. araçları kullanan sürücü ve yolcuların koruyucu başlıklarını doğru şekilde takmaları yasal zorunluluk ve hayati bir gerekliliktir. Bununla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak ortaokul ve liselerde eğitim planlaması yapılmış ve eğitimler devam etmektedir.

2016 yılında trafik ekiplerimiz tarafından yapılan motosiklet ve motorlu bisiklet denetimlerinde 2.123 araç denetlenerek 721 araç sürücüsüne para cezası uygulanmıştır. Modifiyeli ve abartılı egzozu bulunan, tescil edilmemiş, plakasız motosikletler ile yeterli sürücü belgesi olmayan ve kask kullanmayan sürücülere yönelik denetimler sürekli devam edecektir. Denetimlerde eksikliği görülen araçlar trafikten men edilerek sürücülere ilgili kanun maddesinden gerekli cezai işlem tatbik edilecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.