Dolar 32,5053
Euro 34,5724
Altın 2.498,17
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

En büyük engel sevgisizliktir

En büyük engel sevgisizliktir
Aksaray Anadolu AŞ
8 Mayıs 2018 23:52

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, engellilerin hayatını kolaylaştırmak üzere yapılan her çalışmayı önemsediklerini ifade etti.

ASÜ Engelsiz Birim Koordinatörlüğü ve Beyazay Öğrenci Topluluğu işbirliği ile düzenlenen “Engelliler Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte konuşan Rektör Şahin, imkânlar çerçevesinde engellilere dair yapılan her çalışmaya katkı sunmanın gayretinde olduklarını ifade etti. Bu hususta yapılan tüm etkinlikleri önemsediklerini ve kampüste de çeşitli düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Şahin, “Engelliler Şenliği de bunlardan birisi. Katılım sağlayan ve organizasyona emek veren herkese çok teşekkür ederiz” dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz da, en temel amaçlarının engellilerin işlerini kampüste ve hayatın diğer alanlarında kolaylaştırmak olduğunu belirterek, “Bize göre en büyük engel sevgisizliktir” şeklinde konuştu. ASÜ Engelsiz Birim Koordinatörü Doç. Dr. Emine Fırat ise yaptığı konuşmasında, birim çalışmalarına dikkat çekti. 35 kişilik geniş bir yönetim kadrosu ile çalıştıklarını kaydeden Fırat, “Son üç yılda fiziksel altyapımızın büyük kısmını tamamladık. Akademik destek çalışmaları kapsamında farkındalık ve eğitim seminerleri veriliyor. Sosyal ve kültürel çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda öğrenci topluluklarımız ve farklı paydaşlarımız var” dedi. Türkiye Engelliler Derneği Aksaray Şube Başkanı Bekir Kaya da, etkinliklerin farkındalık için önemli olduğunu ifade ederek, “Engelliler toplumdan çok fazla bir şey istemiyor. Tek isteğimiz bu toplumda, bu çevreyi birlikte paylaşmak” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Özel Eğitim Merkezi öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte sahneye çıktı; şiirler okundu, çeşitli dans gösterileri yapıldı, şarkılar söylendi, düzenlenen etkinliklere dair video gösterileri izlendi. Program, ASÜ’de temsili olarak eğitim alan öğrencilerin diploma ve kep atma töreni ile birlikte sona erdi. Programı, öğrenciler, akademisyenler ve engelli bireylerin aileleri takip etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.