Dolar 32,2604
Euro 34,7018
Altın 2.400,68
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 21°C
Cts 15°C
Paz 17°C

En Çok İzlenen Dram Filmleri

En Çok İzlenen Dram Filmleri
Aksaray Anadolu AŞ
3 Aralık 2022 20:18

Dram türü sinema sektöründe yerini almış ve oldukça başarılı yapımlar sunmayı başarmış bir kategoridir. Bu alanda çok fazla başarılı yapım kendisini göstermiştir. Dram türündeki yapımlar diğer kategorilerdeki filmlere göre daha ağır ilerlemektedirler. Ve yine bu türdeki filmler duyguyu daha yoğun bir şekilde hissettirir izleyiciye. Ama tüm bunlara rağmen özellikle bu türdeki film izle tercih eden insanlar fazlaca mevcuttur.

En Çok Tercih Edilen Kategorilerden Birisi Olan Dram

Dram film genelde daha ciddi konuları ele alırlar ve bize bunu olabildiğince gerçekçi bir şekilde sunarlar. Bu filmlerde gerçek karakterleri ve gerçek hikayeleri bizlere sunmaktadırlar. Bu tür filmlerde genelde yaşanılan duyguyu oldukça derinden hissedebiliriz. Dram filmlerinde bazen en iyiyi izliyorken bazen de en kötüyü izleyebiliyoruz. Dolayısıyla bir dram filmini izlerken içimiz sıcacık olup mutlu bir şekilde gülebiliyorken bazen ise yaşanılan acıyı en derinden hissedip bizde o duygularla birlikte ağlayabiliyoruz. Bu hikâyenin ne kadar güçlü ve kaliteli bir şekilde bizlere aktarıldığını gösterir. Sinema sektöründe en büyük arşivlere sahip olan tür dram türüdür. Genelde hd film ağırlıklı olarak başka türlere girseler bile içlerinde biraz da olsa dram barındırırlar.

7 Tutsak

Mateus ve ailesi çok fakir bir hayat yaşıyor ve Mateus ailesini bu yoksulluktan kurtarmak için büyük şehre gidiyor. Ancak Mateus büyük şehre tek başına değil, altı kişiyle birlikte gider. Plana göre, Mateus’un patronu büyük şehirde Luca adında bir hurdalık sahibi için çalışır ve kazandığı parayı ailesine gönderir. Ancak 18 yaşında Mateus’u büyük şehirde korkunç olaylar beklemektedir. Mateus, altı arkadaşıyla birlikte büyük bir şehre vardığında ve bir hurdacı dükkanının sahibi olan Luca ile tanıştığında, hayallerine bir adım daha yaklaştığını düşünür.

Sahipsiz Çocuk

Film, Bosna dağlarının en ücra köşelerinde, 1988’e işaret ediyor. Orada çok gizemli bir çocuk bulunur. Kurtlar arasında büyüyen ve zar zor hayatta kalan vahşi bir çocukla karşılaştıklarında yetkililer onu gözetim altına aldı. Yetkiler, adı olmayan veya kimsenin olmayan çocuğa Haris adını verdi, çocuk büyüsün diye; onu Belgrad’daki bir yetimhaneye gönderirler. İlke adında bir adam tarafından bakılan Haris, yetimhanede yaşayan başka bir çocuk olan Žika ile yakınlaşmaya başlar. Gün geçtikçe Žika ile daha samimi bir ilişki kurmaya başlayan Haris, bu ilişkinin desteğiyle öğretilenleri daha kolay öğrenmeye başlar.

Köpeğin Pençesi

Phil Burbank oldukça cezbedicidir. Phil’in tüm romantizmi, gücü ve savunmasızlığı geçmiş ve ülke tarafından ele geçirilmiştir: iki hızlı bıçak darbesiyle bir buzağıyı kesebilir; Nehirde çıplak yüzüyor, vücudu çamurla kaplı. Sakladığı kadar ham bir kovboy. Yıl 1925. Burbank kardeşler Montana’da varlıklı çiftçilerdir. Kardeşler pazara giderken Red Mill restoranının dul sahibi Rose ve sevimli oğlu Peter ile tanışırlar. Phil o kadar acımasız davranır ki, Rose’u teselli edip yeniden evlenen kardeşi George dışında, her ikisini de gözyaşlarına boğar, acılarından zevk alır ve diğer işçilerini güldürür.

The Unforgivable

Ruth Slater cinayetten suçlu bulunur ve 20 yıl hapis cezasına çarptırılır. Öldürdüğü kişi polis ama kimileri bilerek yapmadığını düşünürken kimileri de bilerek yaptığını düşünüyor. Bu olaydan sonra Ruth, istemese de ablası Katie’yi geride bırakmak zorunda kalır. 20 yıl sonra, Ruth hapishaneden serbest bırakılır. Sadece Ruth, hayatının yarısını hapiste geçirdiği için ayrıldığında gidecek bir yer bulamıyor. Akla gelen ilk ve tek ihtimal kız kardeşi olacaktır. Ancak bu iş istediği gibi ilerlemiyor. Ruth, yeni hayatına uyum sağlamaya çalışırken kız kardeşi Katie ile yeniden bağlantı kurmaya çalışır.

Kovan

Fahrije, Kosova’da savaşta derinden yaralanan yüzlerce kadından sadece biri. Yedi yıl önce savaşa giden kocasından hala haber alamayan Fahrije, kocasını beklemiyordu. Fahrije çocukları olduğunu bildiği için, onlara bakmak zorunda olduğunu bilir, acısını bir kenara bırakır ve çocukları için canı için savaşır. Kosova gibi bir yerde bir kadının hayatı için savaşmak kolay değil ama Fahrij’in başka seçeneği yok. Fahrije, kocasının geri dönmeyeceğini çok geçmeden anlar ve ülkesindeki çoğu dul kadın gibi yas tutmak yerine bir azınlık grubu olarak çalışmaya ve çocuklarına bakmaya karar verir.

Savaşın Gölgeleri

Film, Danimarka’nın İngiliz birlikleri tarafından bombalanmasını anlatıyor. 21 Mart 1945’te, İkinci Dünya Savaşı sona erdiğinde, Müttefik kuvvetler, kalan son Nazi cephelerini ve binalarını bombalayarak, Avrupa’dan, Nazi Almanlarına ait tüm anıtları ve binaları yok etti. Bu amaçla Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın bombalanması yeniden düzenlendi. Bombalamanın amacı, Gestapo’nun merkezini vurmaktı. Bombalama İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirildi. Aynı zamanda olası bir saldırıyı önlemek için sivil bina üs haline getirildi. Bu da yetmeyince Gestapo rehin tuttukları Danimarkalıları binanın çatısına koydu.

Güneşin Çocukları

Film, 12 yaşındaki Ali ve üç arkadaşının hikayesidir. Birlikte hayatta kalmak ve ailelerini desteklemek için çok çalışıyorlar, garajda küçük işler yapıyorlar ve hızlı bir para için küçük suçlar işliyorlar. Görünüşte mucizevi bir olayda, Ali ibn Abi Talib yeraltında gizlenmiş bir hazineyi bulmakla görevlendirilir. Çetesini toplar ancak tünele girmeden önce çocukların, hazinenin yakınında bulunan ve sokak çocuklarını ve çocuk işçileri eğitmeyi amaçlayan bir yardım kuruluşu olan Sun School’a kaydolmaları gerekir.

Sevgili Yoldaşlar

Lyudmila, II. Dünya Savaşı’nda, Stalin’in ideolojisi için savaşan bir parti lideri ve dindar bir komünisttir. Çalışmalarının komünist bir toplum yaratacağına inanıyor ve tüm Sovyet karşıtı duygulardan nefret ediyor. Lyudmilla, yerel bir elektrik motoru fabrikasındaki grev sırasında, Sovyetler Birliği’ndeki işçilerin kitlesel grevlerini örtbas etmeye çalışan hükümetin emriyle işçilerin fırlatıldığını görüyor. Katliamdan sonra hayatta kalanlar pazardan kaçarken, Lyudmila kızının kayıp olduğunu fark eder. Dünya görüşünde büyük bir çatlak açılır. Şehrin ablukası, toplu tutuklamalar ve yetkililerin katliamı örtbas etme girişimlerine rağmen Lyudmila kızını arıyor.

Made in Bangladesh

Bu film bizim kot pantolonlarımızı ve tişörtlerimizi yapan kadınların hikayesi. Sadece sömürünün değil, aynı zamanda güçlendirmenin de hareketli ve heyecan verici bir hikayesi. Yönetmen Rubaiyat Hossain, sadece kuru veya suçluluk uyandıran bir şeyi renkli, sonsuza kadar heyecan verici bir dramaya dönüştürerek dikkate değer bir şey başardı. Shimu çocukken, üvey annesi onu orta yaşlı bir adamla evlenmekle tehdit edince köyden kaçtı. Şimdi 23 yaşında ve başkentte yaşayan kadın, kocası iş ararken, bir tekstil fabrikasında kıt meblağlar için yorucu saatler çalışıyor.

Paralel Anneler

İki kadın, Janis ve Ana, doğum yapmak üzere oldukları bir hastane odasında buluşurlar. İkisi de bekar ve tesadüfen hamile kalmışlardır. Janis orta yaşlıdır, hiç pişmanlığı yoktur ve çok mutludur. Diğeri, bir genç olan Ana, korkmuş, pişmanlık duymuş ve travma geçirmiştir. Janis, hastane koridorlarında bir uyurgezer gibi hareket ederken onu cesaretlendirmeye çalışır. Bu saatlerde birkaç kelime aralarında çok yakın bir bağ kurar, tesadüfen oluşur, karmaşıklaşır ve hayatlarını kesin olarak değiştirir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.