Dolar 32,3717
Euro 34,9902
Altın 2.326,00
BİST 9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Engelli basketbolcular alacaklarının ödenmesini istiyor!

Engelli basketbolcular alacaklarının ödenmesini istiyor!
Aksaray Anadolu AŞ
9 Temmuz 2019 19:36

Aksaray Belediyesi Tekerlekli Basketbol takımının toplam 110 bin TL tutarındaki maaş ödemesi yapılmadı. Engelli sporcular futbola yatırım yapıldığını belirtiyor ve ekliyor: “Basketbol bizim hayatımız.”

Aksaray Belediyesi Tekerlekli Basketbol Takımı sporcuları, bugünlerde, sporlarıyla değil, alamadıkları maaşlarıyla gündemde. Sporcular, sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor.

Tekerlekli sandalyeyle basketbol süper lig, birinci lig, ikinci lig, bölgesel lig olarak farklı grupta oynanıyor. Aksaray Belediyesi Tekerlekli Basketbol takımı birinci ligde. Süper lige çıkma mücadelesi verdiler. Lig sıralamasında, grup içerisinde sekizinci oldular. 12 takım vardı. Süper lige çıkamadılar ama bir alt kümeye de düşmediler.

“Kim ödemeyi yapmadı bilmiyoruz”

Belediye bünyesinde faaliyet yürüten sporculardan maaşlarını alamıyor:

“Bizim kulübün yöneticilerine para ödenmiş. Ancak, biz maaşımızı alamadık. Belediye mi kulübe ödemedi, kulüp mü bize ödeme yapmıyor bu konuda net bilgimiz yok. Kimse de açıklama yapmıyor. Kim ödemeyi yapmadı bilmiyoruz. Para nerede kimde bilmiyoruz”

“Futbol takımına yatırım var bize yok”

10 kişilik engelli basketbolculardan oluşan takımın üç sporcusu da transfer oyuncular. Yani, başka bir kentten bu kente gelen sporcular. Onların da ücretleri ödenmiş değil:

“Ben ve üç tane arkadaşım il dışından bu takımın transfer oyuncularıyız biz. Yedi kişi de Aksaray’dan dâhil oluyor. Bir önceki yıl aksamalar oldu, ama bir şekilde sezon sonuna doğru paralarımızı aldık. Geçen yıl bunların futbol takımları var, amatör ligde. Futbol takımına müthiş yatırım yaptılar, müthiş transferler yaptılar. Söylenti, yedi trilyon civarı para harcamışlar, bir amatör kulübe.

“Zaman içinde bize alacaklarımızla ilgili bilgilendirme yapıldı, ‘döneceğiz, ödeyeceğiz’ dendi, 2019 Ocak ayında bize gün verdiler. Tamam dedik, biz maçlarımıza ve antrenmanlarımıza devam ettik. Bu arada dediğim gibi transfer oyuncular kendi ceplerinden Aksaray’a gidip geliyorlar.”

‘Futbolculara baklava, börek’

“Ocak ayı gibi durumu izah ettik, yine bir ödeme yapılmadı, sözler tutulmadı. Bu arada futbol kulübü ödeme alamadıkları için antrenmana çıkmadılar, maça çıkmayacaklarını deklare ettiler basın açıklamasıyla. Ardından birkaç gün içerisinde hemen onlara tatlılar, baklavalar, börekler götürüldü, ödemeleri yapıldı ve onlar antrenmanlarına devam ettiler.

‘Basketbol bizim hayatımız’

“Tabii biz öyle bir tehdit şartına girmedik çünkü biz basketbolu çok seviyoruz, yani. Tekerlekli sandalyeyle basketbol bizim hayatımız. Yine inanmadık ama sözlere kandık diyelim. ‘Bir ay sonra vereceğiz, 15 gün sonra vereceğiz, 20 gün sonra vereceğiz’ 110 bin lira alacağımız var kulüp olarak.”

Basketbolcular son olarak şunu söylüyor:

“Seyirci yok, sadece eşimiz, dostumuz, akrabamız, arkadaşlarımız geliyor. Dolayısıyla bir futbol maçına 2-3 bin tane seyirci geliyor. Yöneticiler orada kendilerini daha bir gururlarını okşayarak maçları izliyorlar.

“Orada futbolculara yaptıkları sorumlulukların yerine getirmedikleri zaman taraftar tarafından bir baskı var. Biz de bu yok ama, bizden açıkçası çekinmiyorlar. O yüzden de bizim hakkımızı yemek onlara daha kolay geliyor.”

“Özellikle futbola belirtilen özenin %1’i bize gösterilmedi, bunu belirtirseniz. Futbol amatör ligde, biz birinci ligdeyiz. O kendi bölgesinde müsabaka yapıyor, biz İstanbul’a, Çanakkale’ye, Antalya’ya, Van’a. Yani Türkiye’nin her yerinde deplasmanlara gidiyoruz biz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.